Ο Σωτήρης Ησαΐας στο συνέδριο του “Economist”
Πολιτική

Ο Σωτήρης Ησαΐας στο συνέδριο του “Economist”

Συμμετέχοντας κάθε χρόνο σε Διεθνή Συνέδρια στο εξωτερικό, με τη τεχνοκρατική επαγγελματική του ιδιότητα, ο δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Σωτήρης Ησαΐας συμμετείχε και φέτος στο οικονομικό συνέδριο του “Economist”, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς της Ιταλίας, Enrico Letta και Mario Monti και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Όπως μας ενημερώνει, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, ο κ. Σ. Ησαΐας συζήτησε με τους τρεις πολιτικούς θέματα που αφορούν στην έκβαση της παγκόσμιας οικονομίας και στην επίδραση στις χώρες της ευρωζώνης, καθώς επίσης και ζητήματα σχετικά με την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, “στο συνέδριο τα θέματα τα οποία είχα την ευκαιρία και συζήτησα και με τους τρεις πρωθυπουργούς ήταν τα μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας στην πατρίδα μας, η αποκατάσταση των αδικιών στους Έλληνες χαμηλοσυνταξιούχους, τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τέλος εξέφρασα την αισιοδοξία μου ότι τα stress test των τραπεζών τον Οκτώβριο θα περάσουν επιτυχώς και πάλι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διότι η κεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είναι επαρκής, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην προβεί σε τρίτη λήψη δανείου”.

Και ο κ. Σ. Ησαΐας καταλήγει στην ανακοίνωσή του: “Είμαι ακράδαντα πεπεισμένος ότι η διαπραγμάτευση με τη τρόικα θα είναι θετική και πιστεύω ότι το φθινόπωρο θα έχει θετική εξέλιξη η απομείωση του ελληνικού χρέους, με μεγάλη χρονική επιμήκυνση και μείωσης των επιτοκίων”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet