Σπύρος Αλεξίου: Όχι μέχρι τέλους
Πολιτική

Σπύρος Αλεξίου: Όχι μέχρι τέλους

«Όχι μέχρι τέλους» δηλώνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή Σπύρος Αλεξίου, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 το οποίο ερμηνεύει ως «Όχι σε κάθε μνημόνιο».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Αλεξίου:

ΜΕ το ΟΧΙ του λαού συνεχίζουμε… ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Η ιστορία γράφεται πάντα από την ανυπακοή! Από τα μεγάλα ΟΧΙ που οι λαοί είπαν απέναντι στους καταπιεστές τους. Η 5η του Ιούλη είναι ένας κρίκος σ΄ αυτή την αλυσίδα των μεγάλων ΟΧΙ!

Το συντριπτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ του ΟΧΙ στις προσταγές Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ αποτελεί έναν θρίαμβο των λαϊκών διαθέσεων αντίστασης και ανυπακοής και ένα ισχυρό μήνυμα ρήξης και όχι υποταγής για νέο μνημόνιο. Η λαϊκή θέληση μπήκε μαζικά και ανατρεπτικά στο προσκήνιο με τη χαραμάδα που άνοιξε η προκήρυξη του δημοψηφίσματος.

Αποτελεί μία απάντηση του ελληνικού λαού στην εκστρατεία της οικονομικής ολιγαρχίας, της βάρβαρης εργοδοτικής τρομοκρατίας, του κλεισίματος των τραπεζών, της επιχείρησης εκφοβισμού των καθεστωτικών ΜΜΕ που οργίασαν υπέρ του ΝΑΙ, της επιστράτευσης όλου του σάπιου πολιτικού κατεστημένου Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι με τη συνδρομή δημοτικών – περιφερειακών αρχών και των διεφθαρμένων εργοδοτικών συνδικαλιστών των ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ κ.λπ.

Είναι ένα ΟΧΙ βαθιά ταξικό όπως αποδεικνύουν τα συντριπτικά ποσοστά στις εργατικές συνοικίες, στις φτωχές αγροτικές περιοχές αλλά και στη νεολαία που βιώνει την ανεργία και τον εργασιακό μεσαίωνα. Τα κοινωνικά στρώματα που 5 χρόνια τώρα τσακίστηκαν από τα μνημόνια ύψωσαν με ηρωισμό το ανάστημά τους, δείχνοντας τον δρόμο της ανυπακοής και της αντίστασης.

Η επόμενη μέρα θα είναι το ίδιο δύσκολη. Αφόρητες πιέσεις των οικονομικών δολοφόνων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για «συμφωνία», στην ουσία νέο μνημόνιο. Όμως, τώρα τίποτα δε θα είναι ίδιο, όποιος επιχειρήσει να κλείσει τα μάτια και τα αυτιά στο συντριπτικό μήνυμα του λαού θα τον βρει απέναντί του. Πιο σαφές μήνυμα από αυτό της 5ης του Ιούλη δεν υπάρχει: ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Αισθανόμαστε ιδιαίτερη περηφάνια γιατί ως ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ είμαστε η ΜΟΝΗ δημοτική παράταξη στην Αγία Παρασκευή που από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε το ΟΧΙ του λαού, το ΟΧΙ της ανατροπής, όταν η «αριστερή» δημοτική αρχή κρυβόταν, σύμβουλοί της τάσσονταν με το ΝΑΙ, μαζί φυσικά με τους θλιβερούς εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Στον αγώνα για το μεγάλο, λαϊκό ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ αναδείχτηκαν τεράστιες δυνατότητες κοινής δράσης και συμπόρευσης  μέσα στο κίνημα όπως φάνηκε και στην Αγία Παρασκευή. Ως Φυσάει Κόντρα θα συμβάλλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη ενωτικού, αγωνιστικού μετώπου για την αντίσταση, την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία  σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας μας.

Συνεχίζουμε, όπως είχαμε πει και στην ανακοίνωσή μας για το δημοψήφισμα: «Η 5η του Ιούλη δεν είναι το τέλος, είναι το άνοιγμα του δρόμου της ρήξης».

Κανένας εφησυχασμός, μπροστά μας βρίσκονται μεγάλες κοινωνικές συγκρούσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να λέμε ΟΧΙ μέχρι το ΤΕΛΟΣ, ΟΧΙ σε κάθε μνημόνιο, ΟΧΙ, τελικά σε ΟΛΑ που κουρέλια κάνουν τα όνειρά μας!

Σπύρος Αλεξίου, Δημοτικός Σύμβουλος με το Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet