Σπ. Αλεξίου: “Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε: ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ”
Print Friendly, PDF & Email
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Σπ. Αλεξίου: “Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε: ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ”

Με αφορμή τη συζήτηση που πραγματοποιεί η πολιτική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στην Αγία Παρασκευή, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Φυσάει Κόντρα, Σπύρος Αλεξίου, αναλύει το διακύβευμα των κρίσιμων εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Tην Τετάρτη 21/1 στις 7:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, η πολιτική συνεργασία της ανατρεπτικής, μαχόμενης αριστεράς ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ καλεί τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής σε συζήτηση. Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι του συνδυασμού στη Β΄Αθήνας Γ. Αγγελόπουλος, Β. Σωτηροπούλου και ο υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας Κ. Γούσης.

Συζητάμε με τους συναγωνιστές και της συναγωνίστριες της πόλης μας, με αυτούς που συναντηθήκαμε στους εργατικούς αγώνες, στη μάχη της ΕΡΤ και στο αντιφασιστικό κίνημα. Με όλους και όλες που δώσαμε μαζί τους αγώνες στη γειτονιά μας, για την παιδεία και τα ιατρεία του ΕΟΠΠΥ, για τους ελεύθερους χώρους και το κτήμα Ιόλα, για μια άλλη αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε αυτές τις εκλογές ακούμε πολλά, θα ακούσουμε κι άλλα. Ακούμε για τον «φόβο» που πρέπει να μας διακατέχει για τη θέση μας στην Ε.Ε. και για το ευρώ. Αν τα χάσουμε, μας λένε, θα χάσουμε τους μισθούς μας, τις καταθέσεις μας, θα αυξηθεί η ανεργία, θα υποβαθμιστεί η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, θα φεύγουν οι νέοι μετανάστες. Και αυτά τα λένε, χωρίς να ντρέπονται, οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αλλά και τα ποταμίσια συμπληρώματά τους, σε έναν λαό που βιώνει 5 χρόνια τώρα ΑΚΡΙΒΩΣ αυτόν τον εφιάλτη με τον οποίο μας απειλούν, ΑΚΡΙΒΩΣ λόγω της υποταγής στην Ε.Ε., των τραπεζιτών και στο ευρώ.

Ακούμε και για την «ελπίδα». Που κάθε μέρα έρχεται, χαμηλώνοντας τον πήχυ των προσδοκιών, ξεχνώντας και τις στοιχειώδεις ριζοσπαστικές θέσεις, με όρκους πίστης στην Ε.Ε., το ευρώ και το ΝΑΤΟ. Τελικά η «ελπίδα» που φέρνει ο Σύριζα είναι η «καλύτερη» διαπραγμάτευση με αυτούς που έφεραν τον εφιάλτη στη χώρα μας, έχοντας εκ των προτέρων υποταχτεί στις βασικές επιλογές, στο μονόδρομο της Ε.Ε. και του ευρώ. Όσο για την πάλαι ποτέ θέση κατά του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ, αυτή έγινε «ενεργητική συμμετοχή»! Θα ήταν ίσως αστείο, αν δεν είχε πάρει φωτιά η περιοχή μας και δεν ήταν ορατός ο κίνδυνος πολεμικών εμπλοκών. 

Απέναντι στα ξαναζεσταμένα διλήμματα, η αριστερά των αγώνων, η αριστερά που δεν έλειψε από καμιά μάχη, η αριστερά που δεν στρογγύλεψε ποτέ τον λόγο της είναι εδώ! Κάνοντας ένα πρώτο, σημαντικό βήμα συσπείρωσης των αντικαπιταλιστικών, ανατρεπτικών, αντι-Ε.Ε. δυνάμεων, με την πολιτική συνεργασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τη Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση και ανένταχτους αγωνιστές και αγωνίστριες. Για να ακουστεί δυνατά η φωνή των κινημάτων και των δρόμων: « Φωνή λαού, ξεσηκωμός παντού, να διώξουμε κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ».

Για την επιβίωση του λαού μας, για να ανοίξει ο δρόμος για τον σοσιαλισμό, δυνατή ανατρεπτική αριστερά, δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ. Γιατί και στις εκλογές ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε, γιατί η στάση ζωής μας δεν αλλάζει μια Κυριακή, γιατί αταλάντευτα παλεύουμε να αλλάξει η πολιτική και όχι ο διαχειριστής.

ΣΠΥΡΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet