Σπ. Παπασπύρος: Πολιτικοί καιροσκόποι στο Δημοτικό Συμβούλιο
Πολιτική

Σπ. Παπασπύρος: Πολιτικοί καιροσκόποι στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Πολιτικό καιροσκόπο» αποκαλεί τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΑΠ Σπύρος Παπασπύρος με αφορμή ψήφισμα που κατέθεσε η δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή με το οποίο καλούσε τους Έλληνες βουλευτές να ψηφίσουν «όχι» στα μέτρα του μνημονίου που ψηφίζονται στη Βουλή σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015. Όπως προσθέτει, μάλιστα, “ο δήμαρχος στο παρελθόν υπεραμύνετο ψηφισμάτων κατά της προηγουμένης κυβέρνησης”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Παπασπύρου:

Πολιτικοί καιροσκόποι

Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου συζητούνται και θέματα που ναι μεν δεν έχουν κάποια πρακτική αξία, πλην όμως «ξεσκεπάζουν» πολλούς που ανήκουν στην κατηγορία αυτών που ονομάζουμε ΟΦΑ (Όπου Φυσάει ο Άνεμος), τους καιροσκόπους δηλαδή.

Αυτό  συνέβη και στην τελευταία συνεδρίαση, όταν η παράταξη «Φυσάει κόντρα στην Αγία Παρασκευή» κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο εκαλούντο οι βουλευτές να ψηφίσουν ΟΧΙ σήμερα στη Βουλή. Ένα ψήφισμα που, πρακτικά, δεν έχει καμιά αξία, αφού δεν λαμβάνεται από κανένα υπ΄ όψιν.

Κατ΄ αρχάς, έγινε μεγάλη προσπάθεια να πάει πίσω-πίσω η συζήτηση, μήπως κουρασθούν και αποχωρήσουν οι σύμβουλοι. Όταν, τελικώς,  έφθασε η ώρα της συζητήσεως, ο κ. δήμαρχος ανεφώνησε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο ψήφισμα (με την ίδια ένταση που φώναζε και υπεστήριζε το άλλο ΟΧΙ μέχρι την Κυριακή του δημοψηφίσματος). Και αιτιολόγησε την άποψή του, λέγοντας ότι αρνείται να καλέσει τους βουλευτές να ρίξουν την κυβέρνηση. Όχι γιατί κινδυνεύει η χώρα, όχι γιατί είναι μονόδρομος, όχι για να μην επέλθει η καταστροφή, αλλά για να μην «πέσει η κΚυβέρνηση»! Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και πολλοί (μέχρι πρότινος) ανένδοτοι και φλογεροί «επαναστάτες» της παρατάξεώς του. Και θυμήθηκα τους στίχους του ποιητή, «που ΄σαι νιότη, που μου ΄λεγες πως θα γινόμουν άλλος». Θυμήθηκα την πρόσφατη στάση του κ. δημάρχου και πολλών από την παράταξή του, όταν κατηγορούσε αντιπάλους του ως «μνημονιακούς», «απεργοσπάστες», όταν μιλούσε για «τοκογλύφους», «εκβιαστές» κ.λπ. Και όταν υπεραμύνετο, στο παρελθόν, ψηφισμάτων κατά της προηγουμένης κυβερνήσεως, για ενέργειές της πολύ πιο «light». Μόνο σε επανάσταση δεν καλούσαν τότε…

Τώρα αυτά όλα ξεχάσθηκαν, στον βωμό της ελπίδας για στήριξη και μελλοντικό νέο χρίσμα από αυτούς που φαίνεται, σήμερα, να πλειοψηφούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως, ονομάζεται πολιτικός καιροσκοπισμός.  

Να σημειώσω εδώ, ότι κάποιοι της παρατάξεως του κ. Σταθόπουλου στην ψηφοφορία για το ψήφισμα επιφυλάχθηκαν να είναι εντελώς αρνητικοί με το περιεχόμενο του ψηφίσματος και δεν ψήφισαν ΟΧΙ. 

Τουλάχιστον αυτοί, οι λίγοι, διατηρούν ακόμη κάποια αποθέματα αυτοσεβασμού και σταθερότητος απόψεων…

Σπύρος Παπασπύρος

Σ/χης ε.α.

πρ. Δημοτικός Σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»

Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet