Σπ. Παπασπύρος: H παράταξη του κ. Σταθόπουλου «ανησυχεί» για τον ΠΑΟΔΑΠ, τον οποίο παρέδωσε με χρέη!
Print Friendly, PDF & Email
Αγία Παρασκευή

Σπ. Παπασπύρος: H παράταξη του κ. Σταθόπουλου «ανησυχεί» για τον ΠΑΟΔΑΠ, τον οποίο παρέδωσε με χρέη!

Με αφορμή ανάρτηση του τέως προέδρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), Σωτήρη Παπαμιχαήλ, που αναφερόταν στις πληρωμές των συμβασιούχων καλλιτεχνών του Οργανισμού, ο νυν πρόεδρος, Σπύρος Παπασπύρος… θυμάται την αντιμετώπιση της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου προς τους εργαζομένους του ΠΑΟΔΑΠ κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2014 – Μαρτίου 2019.

Ειδικότερα ο κ. Παπασπύρος αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Ενημερώθηκα για μια πασχαλιάτικη (14 Απριλίου) ανάρτηση του τέως προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ, Σωτήρη Παπαμιχαήλ, με την οποία εκφράζει το ενδιαφέρον του για το επί συμβάσει εργαζόμενο καλλιτεχνικό προσωπικό του ΠΑΟΔΑΠ (εικαστικοί, μουσικοί), γράφοντας συγκεκριμένα: «Αναμένω δε την υλοποίηση του αρ. 31 της ΠΝΠ της 13.4.2020 για την κάλυψη της μισθοδοσίας των επί συμβάσει καλλιτεχνών».

Τον ενημερώνω ότι εγκαίρως, από την επομένη της αναστολής λειτουργίας των δομών του ΠΑΟΔΑΠ, η σημερινή διοίκηση φρόντισε να καλύψει τους εργαζομένους του, με κάθε νόμιμο τρόπο. Οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας του.

Απεναντίας, προσωπικά έχω λόγους να ανησυχώ και να ζητώ τις απαντήσεις του τέως δημάρχου, Γιάννη Σταθόπουλου, καθώς, η δημοτική του αρχή, κληροδότησε στον ΠΑΟΔΑΠ ένα τεράστιο (για τα οικονομικά του) χρέος.

Το χρέος αυτό (που προκύπτει από δικαστικές αποφάσεις), ύψους περίπου 110.000 ευρώ (που μαζί με τους τόκους φθάνει τα περίπου 150.000 ευρώ), αφορά σε δεδουλευμένα των συμβασιούχων υπαλλήλων (εικαστικών – μουσικών – γυμναστών, αυτούς για τους οποίους σήμερα φαίνεται να «ανησυχούν») που δεν τους τα κατέβαλε η δημοτική τους αρχή σε διαστήματα της περιόδου Οκτωβρίου 2014 – Μαρτίου 2019 (τότε δεν ανησυχούσαν).

Αναλυτικά:

  1. Για τους Γυμναστές Γ.Π., Α.Μ. και Μ.Μ., για την περίοδο Οκτωβρίου 2014 – Μαρτίου 2015, ποσό 8.790 ευρώ, συν τόκος 6% ετησίως επί 6 έτη.
  2. Για την καθηγήτρια των Εργαστηρίων Τέχνης Α.Κ., για την περίοδο Οκτωβρίου 2014 – Δεκεμβρίου 2014, ποσό 8.492 ευρώ, συν τόκος 6% ετησίως επί 6 έτη.
  3. Για τους καθηγητές των Εργαστηρίων Τέχνης Γ.Γ., Μ.Δ., Ε.Ζ., Ε.Λ., Σ.Σ. και Α.Τ., για την περίοδο Μαΐου – Ιουλίου 2016, ποσό 16.000 ευρώ, συν τόκος 6% ετησίως επί 4 έτη.
  4. Για τους καθηγητές των Εργαστηρίων Τέχνης Γ.Ζ., Μ.Λ. και Δ.Ν, για την περίοδο Δεκεμβρίου 2015 – Ιουλίου 2016, ποσό 18.756 ευρώ, συν τόκος 6% ετησίως επί 5 έτη.

Πέραν αυτών, που έχουν ήδη επιδικασθεί και οι δικαστικές αποφάσεις επεδόθησαν στον ΠΑΟΔΑΠ από τον Οκτώβριο του 2019 έως σήμερα, αναμένονται και δικαστικές αποφάσεις για δεδουλευμένα καθηγητών των Εργαστηρίων Τέχνης που δεν κατεβλήθησαν την περίοδο Οκτωβρίου 2016 – Μαρτίου 2017 (ποσό 15.000 ευρώ περίπου συν τόκο 6% ετησίως, επί 4 έτη) και για δεδουλευμένα των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου, για την ίδια περίοδο (ποσό 40.000 ευρώ περίπου, συν τόκος 6% ετησίως επί 4 έτη).

Απευθύνθηκα πιο πάνω στον κ. Σταθόπουλο, γιατί όλα αυτά τα χρόνια γνώριζε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, που προσέφευγαν σε αυτόν για βοήθεια, ότι εργάζονταν χωρίς να πληρώνονται. Γνώριζε και από τις αναφορές όλων των παρατάξεων της τότε αντιπολιτεύσεως. Αλλά, όπως πάντα, έπαιζε τον ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου». Επίσης γιατί σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία παραβρέθηκα και τα ανέφερα (λόγω του θέματος που συζητούσαν), έκανε σαν να μην τα ήξερε. Και τέλος γιατί όταν πρόσφατα έγινε ενημέρωση, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4.3.2020, για τα χρέη αυτά από τον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, αντί να ζητήσει συγγνώμη, εξανέστη και απευθυνόμενος στον δήμαρχο (μεταξύ ύβρεων, όπως «φασίστα», «ανήθικε» κ.λπ.) είπε: «Είστε εκεί για να λύνετε τα προβλήματα». Ναι κύριε Σταθόπουλε, γι’ αυτό είμαστε, εσείς δεν ήσασταν γι’ αυτό εκεί. Εσείς απλά δημιουργούσατε αυτά τα προβλήματα (και άλλα πολλά).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet