Το πρόγραμμα Τέχνης & Πολιτισμού της παράταξης Αγία Παρασκευή Σύγχρονη Πόλη
Πολιτική

Το πρόγραμμα Τέχνης & Πολιτισμού της παράταξης Αγία Παρασκευή Σύγχρονη Πόλη

Το δεύτερο μέρος του προγράμματός της για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στην Αγία Παρασκευή παρουσιάζει η παράταξη Αγία Παρασκευή Σύγχρονη Πόλη, επικεφαλής της οποίας είναι ο Φώτης Αλεξόπουλος.

Το πρόγραμμα έχει επιμεληθεί, όπως ενημερώνει η παράταξη, η τομεάρχης Πολιτισμού & Τέχνης της παράταξης, Εύη Καραουλάνη, μουσικολόγος και ψυχολόγος Μουσικής Παιδείας, με ανώτατες σπουδές στην Αγγλία.

Συγκεκριμένα, η κ. Καραουλάνη ανακοινώνει τα εξής:

Εύη Καραουλάνη

Το πρόγραμμα της Τέχνης & Πολιτισμού σε έναν Δήμο είναι απαραίτητο και αναγκαίο για την αναβάθμιση του πνεύματος, της αλληλεγγύης, της ευγενούς άμιλλας και γενικότερα, για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δημοτών μας.

Είναι ένα αναγκαίο κοινωνικό  αγαθό το όποιο με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος, οι σύγχρονοι δήμοι θα πρέπει να το διαφυλάξουν ως «κόρη οφθαλμού»,  εάν  και εφόσον οι κοινωνίες μας θέλουν να έχουν μέλλον.

Το πρόγραμμά μας:

  • Αναβάθμιση των Εργαστηρίων Τέχνης: Η παράταξη μας έχει ως στόχο την τετραετία 2019 – 2023 στον εμπλουτισμό των εργαστηρίων τέχνης του Δήμου μας  με υλικοτεχνική υποστήριξη, με ανθρώπινο δυναμικό και με χώρους, που θα είναι λειτουργικοί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να εξυπηρετούνται όλες οι ανάγκες των δομών.
  • Δημιουργία Πολυκέντρου Πολιτισμού στο κτήμα «Ιόλα»: Δημιουργία ενός σύγχρονου δημοτικού πολιτιστικού κέντρου στο κτήμα Ιόλα, στον κήπο του οποίου θα διεξάγεται φεστιβάλ με όλα τα είδη  τέχνης κάθε καλοκαίρι.
  • Κέντρο Νεότητας και Σύγχρονης Τέχνης: Η παράταξή μας δεσμεύεται στη δημιουργία αυτόνομου χώρου για την νεολαία της πόλης, με ποικίλες δραστηριότητες  που στόχο έχουν την ψυχαγωγία, τη συμμετοχή, την ενεργοποίηση, της νεολαίας μας στον πολιτισμό και την σύγχρονη τέχνη.
  • Αδελφοποίηση των ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής με ΚΑΠΗ άλλων Δήμων σε όλη την ελληνική επικράτεια καθώς και προαιρετική παρακολούθηση για τα μέλη των ΚΑΠΗ σε δωρεάν μαθήματα Η/Υ, Ξένων γλωσσών, χορού, μουσικής, θεάτρου, ζωγραφικής και πολλών άλλων δραστηριοτήτων.
  • Ανασύσταση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας με μόνιμα, αμειβόμενα στελέχη.
  • Δεκαήμερο φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης «Σταύρου Κώτση».
  • Ίδρυση και λειτουργία κέντρου κακοποιημένης Γυναίκας & Παιδιού.
  • Εκσυγχρονισμός της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με χρήση μέσων ψηφιακής τεχνολογίας και διευκόλυνσης  ατόμων με προβλήματα στην όραση.
  • Ίδρυση λαογραφικού μουσείου και προβολής της ιστορίας της πόλης μας.
  • Ετήσιος διαγωνισμός ποίησης και λογοτεχνίας με βραβεία, εις μνήμη του «Κωνσταντίνου Κουβόπουλου».
  • Σύσταση Μητρώου Πνεύματος τον Δήμο μας: Το μητρώο θα απαρτίζεται από συνδημότες μας που ασχολούνται ερασιτεχνικά η επαγγελματικά , με κάθε μορφή τέχνης με απώτερο σκοπό τη συνεργασία σε πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις του Δήμου μας.
  • Σύσταση μητρώου πολιτιστικών συλλόγων Δήμου Αγίας Παρασκευής: Το μητρώο θα απαρτίζεται από συλλόγους που ασχολούνται με τη διάδοση του Πολιτισμού & Τέχνης στον Δήμο μας και θα δικαιούνται πλήρη στήριξη (Υλικοτεχνική & Οικονομική).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet