Τ. Κωστόπουλος: Δεν θα παραδώσω την έδρα μου στον κ. Οικονόμου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Τ. Κωστόπουλος: Δεν θα παραδώσω την έδρα μου στον κ. Οικονόμου

«Δεν θα παραδώσω την έδρα μου στον κ. Οικονόμου» τονίζει ο ανεξάρτητος, πλέον, δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Τίμος Κωστόπουλος, προερχόμενος από την παράταξη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή.

Για την ιστορία, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, έκανε πρόταση για ανάληψη από τον κ. Τ. Κωστόπουλο της αντιδημαρχίας Οικονομικών. Την επόμενη μέρα από την πρόταση αυτή ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, Γιώργος Οικονόμου, διέγραψε τον δημοτικό σύμβουλο Τίμο Κωστόπουλο από την παράταξη.

Ο κ. Κωστόπουλος με την ακόλουθη δήλωσή του εξηγεί στους δημότες Αγίας Παρασκευής το παρασκήνιο της υπόθεσης:

Αγαπητοί συνδημότες,

Γνωρίζετε όλοι την πορεία μου στην Αυτοδιοίκηση από το 2010 που άρχισα να ασχολούμαι με τα κοινά της πόλης μας και με επιβραβεύετε πάντα με την ψήφο σας. Γνωρίζετε επίσης το ήθος, τόσο το δικό μου, όσο και της οικογένειάς μου, καθώς επίσης και την ακεραιότητα του χαρακτήρα μου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16/10/2019, ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, (κατά τη θητεία του οποίου είχα υπάρξει αντιδήμαρχος την περίοδο 2012-2014), ζήτησε από τον επικεφαλής της παράταξής μου, Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, κ. Γιώργο Οικονόμου, τη συναίνεσή του, προκειμένου να με ορίσει αντιδήμαρχο Οικονομικών, σύμφωνα με το άρθρο 68 του Ν.4555/2018, το οποίο λέει ότι αντιδήμαρχος από άλλη παράταξη, εκτός του δημάρχου, μπορεί να οριστεί μόνο με την πλειοψηφία των 3/5 αυτής. Να τονίσω ότι η εν λόγω πρόταση έγινε εν αγνοία μου και εντελώς αιφνιδιαστικά. Η δική μου απάντηση επί προσωπικού, ήταν ότι η πρόταση του δημάρχου ήταν τιμητική προς το πρόσωπό μου και ότι ζητώ από τον επικεφαλής της παράταξής μας, κ. Οικονόμου, να θέσει τη συγκεκριμένη πρόταση, όπως ορίζει ο νόμος, σε ψηφοφορία μεταξύ των μελών της παράταξής μας. Ο κ. Οικονόμου απάντησε στην εν λόγω πρόταση χαρακτηρίζοντας τον δήμαρχο ως πολιτικό απατεώνα! Δεν έδειξε καμία απολύτως συναίνεση, αναφέροντας ότι θα φέρει την πρόταση προς συζήτηση στη δημοτική ομάδα και άφησε σαφείς αιχμές για παρασκηνιακές συναλλαγές τις οποίες προφανώς θα κληθεί να αποδείξει. Επιπροσθέτως, ζήτησε από τη δημοτική του ομάδα να αποχωρήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Περί πολιτικού ήθους και πολιτικής εντιμότητας

Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο και πολύ αργά το βράδυ στις 02:57! ο κ. Οικονόμου έστειλε γραπτό μήνυμα στον πατέρα μου και επί 19 χρόνια, πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών της χώρας, κ. Αλέξανδρο Κωστόπουλο, ζητώντας του να τον συναντήσει το πρωί. Εδώ να υπενθυμίσω στον κ. Οικονόμου ότι ο κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος δεν ανήκε στη δημοτική του ομάδα και το πιο λογικό θα ήταν να καλέσει εμένα, προκειμένου να συζητήσει οτιδήποτε αφορά στη λειτουργία της δημοτικής του ομάδας. Πράγματι ο πατέρας μου μίλησε με τον κ. Οικονόμου και κανονίστηκε να βρεθούν κατόπιν αιτήματός του στις 12:00 η ώρα. Λίγο πριν γίνει η εν λόγω συνάντηση και συγκεκριμένα, στις  11:38 η ώρα ο κ. Οικονόμου έκανε το εξής απίστευτο! Κατέθεσε στο πρωτόκολλο του Δήμου (υπ΄ αριθ. Πρωτ. 28702 έγγραφο με ημ/νία 17/10/2019) τη διαγραφή μου από τη δημοτική ομάδα, χωρίς καν να με ενημερώσει για την εν λόγω εξέλιξη και ενώ λίγο αργότερα είχε ζητήσει συνάντηση με τον πατέρα μου για να συζητήσουν υποτίθεται το θέμα το οποίο είχε προκύψει!!! Εκτός αυτού στις 12:09 δημοσίευσε και δελτίο Τύπου ότι διαγράφομαι από την παράταξη (τονίζω χωρίς την παραμικρή ενημέρωσή σε εμένα προσωπικά) κάνοντας λόγο για παρασκηνιακές και προσυμφωνημένες διεργασίες. Φυσικά ο κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος ενημερώθηκε αμέσως για την εν λόγω εξέλιξη μέσα από τα ΜΜΕ και όταν ρώτησε τον κ. Οικονόμου διά ζώσης τι ακριβώς θέλει να συζητήσουν από τη στιγμή που λίγο πριν τη συνάντησή τους ο κ. Οικονόμου έχει προβεί σε αυτές τις ενέργειες, χωρίς καν να έχει ενημερώσει εμένα προσωπικά, η αφοπλιστική του απάντηση μασώντας τα λόγια του, ήταν ότι πιέστηκε!!! Τα συμπεράσματα δικά σας.

Περιττό να σας πω ότι προσπάθησα και εγώ προσωπικά να μιλήσω τηλεφωνικά στον κ. Οικονόμου, ο οποίος ουδέποτε ανταποκρίθηκε. Πρέπει να πω στον κ. Οικονόμου ο οποίος είναι εκ των πραγμάτων άπειρος στα δημοτικά δρώμενα, ότι το μόνο που είχε να κάνει ήταν να συγκαλέσει τη δημοτική ομάδα, όντας και εγώ παρών και να θέσει την πρόταση του δημάρχου προς ψηφοφορία, όπως ορίζει ο νόμος. Από την εξέλιξη λοιπόν αυτής της διαδικασίας θα είχε κάθε δικαίωμα να μιλήσει για οτιδήποτε όσον αφορά την πολιτική μου στάση, απέναντι τόσο σε αυτόν, όσο και στην παράταξη. Αντί για αυτό προτίμησε χωρίς την παρουσία μου, να διαγράψει τον πρώτο σε σταυρούς δημοτικό του σύμβουλο, επειδή πιέστηκε! επιδεικνύοντας την ανωτέρω πολιτική συμπεριφορά απέναντί μου και εκτοξεύοντας έωλες κατηγορίες.

ΥΓ1) Την ίδια μέρα ο κ. Οικονόμου έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό 94 fm, κάνοντας λόγο για μία ακόμη φορά για παρασκηνιακές διεργασίες και αναφέρθηκε ακόμα και στον πατέρα μου. Να πω στον κ. Οικονόμου ότι η πορεία, το ήθος και η προσφορά της οικογένειας Κωστόπουλου στην πόλη μας είναι γνωστή. Άλλωστε μέχρι πρότινος ο ίδιος ο κ. Οικονόμου το επιβεβαίωνε αυτό. Να του υπενθυμίσω επίσης ότι υπάρχει και σχετική του ανάρτηση για αυτό. Θέλω, επίσης, να του ευχηθώ, επειδή θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά και το λέω εντελώς καλοπροαίρετα, να μιλούν οι δημότες της πόλης μας για αυτόν όπως μιλούν για εμένα και για την οικογένειά μου. Επίσης, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου, όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαστε με τα κοινά, δεν έχουμε ποτέ εμπλακεί σε παρασκηνιακές και προσυμφωνημένες διεργασίες.

ΥΓ2) Ο κ. Οικονόμου στην εν λόγω ραδιοφωνική συνέντευξη ανέφερε κάποιες ανακρίβειες. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι είχα φύγει από την παράταξη και ότι τον παρακάλεσα να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του!!! Θα ήταν έντιμο από πλευράς του να πει πόσες φορές είχε έρθει ο ίδιος σπίτι μου και με παρακαλούσε τόσο εμένα όσο και την οικογένειά μου να είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό του. Με τον συνδυασμό του, λοιπόν, ήμουν υποψήφιος και οι πολίτες με εξέλεξαν πρώτο με 580 σταυρούς προτίμησης, κάνοντας έναν έντιμο αγώνα και προσδίδοντας στον ίδιο μια πολύ σημαντική δυναμική. Ουδέποτε έφυγα από την παράταξή του και το γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος.

ΥΓ3) Θα ήταν επίσης έντιμο από την πλευρά του κ. Οικονόμου να αναφέρει πόσο έχει βοηθηθεί τόσο από εμένα, όσο και από την οικογένειά μου, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

ΥΓ4) Ενημερώνω τους δημότες της πόλης μας ότι θα συνεχίσω την πορεία μου στα τοπικά δρώμενα με την ίδια διάθεση για προσφορά, με τις ίδιες αξίες, με την ίδια ακεραιότητα, αξίες τις οποίες μόνο ο κ. Οικονόμου έχει αμφισβητήσει μέχρι τώρα, χωρίς αποδείξεις και με έωλα επιχειρήματα. Σαφώς και δεν θα παραδώσω την έδρα μου στον κ. Οικονόμου. Η έδρα ανήκει στους δημότες της πόλης μας, που τόσα χρόνια έχουν αναγνωρίσει την προσφορά μου και τους ευχαριστώ για τα δεκάδες τηλέφωνα που έχω δεχτεί από χθες προκειμένου να ενημερωθούν για την ανωτέρω εξέλιξη. Άλλωστε ο κ. Οικονόμου δημόσια το είχε αναφέρει αρκετές φορές: «Για τον Τίμο τον Κωστόπουλο ακούω τα καλύτερα λόγια, για την ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου με μηδενικό κόστος για τον Δήμο, για τη χρηστή διαχείριση στα Οικονομικά και τους πλεονασματικούς ισολογισμούς που πέτυχε εν καιρώ κρίσης». Ξαφνικά ο κ. Οικονόμου, άλλαξε απότομα γνώμη, μάλλον πιέστηκε!!!

ΥΓ5) Για όσα συκοφαντικά και ανακριβή ανέφερε ο κ. Οικονόμου στα ΜΜΕ, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Με εκτίμηση

Τιμολέων Α. Κωστοπουλος

Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet