Φυσάει Κόντρα: Συγκέντρωση για συγκρότηση πρωτοβουλίας για το «όχι»
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Φυσάει Κόντρα: Συγκέντρωση για συγκρότηση πρωτοβουλίας για το «όχι»

Σε συγκέντρωση για τη συγκρότηση «Πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών, για το “ΟΧΙ” μέχρι τέλος» καλεί η δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015, στις 20:00, στο θεατράκι της πλατείας Αγίας Παρασκευής.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Συζητάμε για τη συγκρότηση «Πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών, για το “ΟΧΙ” μέχρι τέλος»
Πέμπτη 16/7, Θεατράκι πλατείας Αγίας Παρασκευής, 8:00 μ.μ.

Την Κυριακή 5 Ιούλη, ο ελληνικός λαός είπε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ σε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή του. Διατράνωσε τη θέλησή του να μπει τέρμα στη λιτότητα, την ανεργία, την ελαστική εργασία, τη φορομπηξία, τις αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις», τις ιδιωτικοποιήσεις.

Έβαλε σε προτεραιότητα τις ανάγκες του και όχι την εξυπηρέτηση του χρέους και το πλαίσιο του ευρώ και της Ε.Ε.

Απάντησε στους εκβιασμούς και τις πιέσεις των οικονομικών δολοφόνων του ΔΝΤ και της Ε.Ε., των αγορών, των εργοδοτών και των τραπεζιτών και όλου του εγχώριου και διεθνούς κατεστημένου, που στήριζε μανιασμένα το ΝΑΙ.

Έστειλε στα σκουπίδια την οικονομική τρομοκρατία, τη μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ αλλά και την προδοτική στάση πολλών κατ΄ όνομα εργατικών συνδικάτων.

Απαίτησε μια καλύτερη ζωή κι όχι μια νέα μνημονιακή συμφωνία, έναν δρόμο ρήξης κι όχι μια πορεία υποταγής.

Μία μόλις μέρα μετά, η κυβέρνηση γύρισε προκλητικά την πλάτη στον λαό και την ετυμηγορία του και κάθισε στο τραπέζι της «εθνικής συνεννόησης» με αυτούς που στήριξαν τα μνημόνια και αντιτάχθηκαν σθεναρά στο ΟΧΙ του λαού. Μερικές μέρες αργότερα, με τους ίδιους συμμάχους του σάπιου πολιτικού συστήματος, προχώρησε σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με σκοπό μια νέα συμφωνία με τους δανειστές που θα εξασφαλίζει την παραμονή στο σφαγείο της Ε.Ε., θα ισοπεδώνει τις εργατικές ανάγκες, θα πνίγει κάθε ελπίδα των νέων και θα ακυρώνει το δικαίωμα του λαού να καθορίζει τις τύχες του.

Η νέα διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ – την τρόικα) κατέληξε σε ένα νέο μνημόνιο, που κινείται με πρωτοφανή αγριότητα και επιθετικότητα ενάντια στις ανάγκες των εργαζομένων και στο ΟΧΙ τους στο δημοψήφισμα. Οδήγησε, επίσης, σε πολιτικές, κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές τερατογενέσεις, απόλυτα αποστειρωμένες από τον λαό, που τσαλαπατούν κάθε έννοια δημοκρατίας, αλλά είναι ικανές να προωθήσουν τη νέα καταιγίδα αντεργατικών μέτρων.

Δεν θα μείνουμε στη μέση του δρόμου και στο ΟΧΙ της κάλπης.

Ήρθε η ώρα να μιλήσει το ΟΧΙ της μαζικής δράσης και της ρήξης, το ΟΧΙ μέχρι τέλος:

  • Να μην περάσει η νέα μνημονιακή συμφωνία, να μην ψηφιστεί κανένας νέος αντιλαϊκός νόμος.
  • Να σπάσει η θηλιά του χρέους με την πλήρη διαγραφή του και να απαλλαγούμε από τη φυλακή του ευρώ και της Ε.Ε.
  • Να περάσουν στο δημόσιο και να λειτουργούν σε όφελος του λαού και όχι του κέρδους οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις που αφορούν τις βασικές ανάγκες του λαού.
  • Να πληρώσουν για την κρίση όσοι τη δημιούργησαν και κερδίζουν απ΄ αυτήν, εργοδότες, πλουτοκράτες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, πολυεθνικές, μεγαλοεργολάβοι.
  • Να ανοίξει ο δρόμος όπου οι δημοκρατία θα έχει πραγματικό νόημα και ο λαός θα καθορίζει τις τύχες του, κόντρα σε εγχώριους και διεθνείς οικονομικούς και πολιτικούς δυνάστες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet