Φυσάει Κόντρα: Υπογραφή «Γιάννης Σταθόπουλος» στις πρακτικές ΠΑΟΔΑΠ
Πολιτική

Φυσάει Κόντρα: Υπογραφή «Γιάννης Σταθόπουλος» στις πρακτικές ΠΑΟΔΑΠ

Ανακοίνωση για τη δήλωση αποχής όλων των συμβούλων της μειοψηφίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) από συνεδρίαση του Δ.Σ. (βλέπε δημοσίευμα Απέχουν από έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη της μειοψηφίας στο Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ) εξέδωσε η δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή.

Η παράταξη, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Αλεξίου, τονίζει ότι οι πρακτικές που χρησιμοποιεί η διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ έχουν την υπογραφή του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου και ότι «ο αυταρχικός και αντιδημοκρατικός τρόπος με τον οποίον διοικείται ο ΠΑΟΔΑΠ εκφράζει τη νοοτροπία του συνόλου της διοικούσας παράταξης».

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας «θυμήθηκαν» μετά από μήνες, και αφού είχε παραιτηθεί ο εκπρόσωπος του Φυσάει Κόντρα, να αντιδράσουν, και μάλιστα όλοι μαζί, στον τρόπο διοίκησης του Οργανισμού. Διερωτάται γιατί δεν παραιτούνται, θέτοντας το ερώτημα «τόση σημασία έχουν γι΄ αυτούς οι καρέκλες;».

Από τα βέλη της δημοτικής παράταξης δεν ξεφεύγει όμως κανείς δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, καθώς «φέρουν ένας προς έναν τεράστια πολιτική ευθύνη».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ την κοινή απόφαση όλων των μελών του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ που προέρχονται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να απόσχουν από τη συνεδρίαση της 19ης/6/2015, «επιφυλασσόμενοι» μάλιστα για τη στάση τους αν συνεχιστεί η ίδια τακτική.

Ως «Φυσάει Κόντρα» έχουμε τοποθετηθεί πρώτοι από όλους ήδη από τα περασμένα Χριστούγεννα για τον τρόπο με τον οποίον ασκείται διοίκηση στον ΠΑΟΔΑΠ, ο οποίος είναι άκρως σκανδαλώδης, πραξικοπηματικός, αυταρχικός, φιμώνει κάθε αντιπολιτευτική φωνή, υπονομεύει το συλλογικό όργανο, άλλα αποφασίζονται στις συνεδριάσεις και άλλες αποφάσεις δημοσιεύονται τελικά, ενώ οι μεθοδεύσεις αυτές πολλές φορές έχουν αγγίξει τα όρια της τέλεσης πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων. Επομένως το ότι υπήρξε νέο ανάλογο κρούσμα δεν μας κάνει καμία εντύπωση.

Εξ αφορμής αυτού του νέου κρούσματος όμως, σκόπιμο είναι να παρατηρήσουμε ορισμένα πράγματα:

Δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι τοποθετημένος στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ. Από τη στιγμή που ο δήμαρχος είναι πλήρως ενήμερος για το πώς ασκείται διοίκηση εκεί και έχει ρητά και δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο παράσχει πλήρη πολιτική κάλυψη σε αυτήν, τότε οι απαράδεκτες και συνεχιζόμενες αντιδημοκρατικές αυτές πρακτικές έχουν υπογραφή «Γιάννης Σταθόπουλος» και «Νίκη των πολιτών της Αγίας Παρασκευής».

Για εμάς φέρουν τεράστια πολιτική ευθύνη, πέραν του δημάρχου και του συνόλου της παράταξής του και του προέδρου του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ και ένας προς έναν ατομικά οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης, οι οποίοι επί τόσον καιρό βλέπουν μπροστά στα μάτια τους αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις να γίνονται στις πλάτες τους και, όχι μόνο δεν αντιδρούν, τις νομιμοποιούν έτι περαιτέρω και με τις θετικές τους ψήφους! Μόνο η κυρία Πρωτοσυγγελίδου-Φλατσούση είχε την αξιοπρέπεια να υποβάλει παραίτηση.

Το ότι το πρόβλημα έχει ξεφύγει τελείως αποδεικνύει και η στάση των εργαζομένων στον Οργανισμό, οι οποίοι, με όλες τις προηγούμενες διοικήσεις, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, μπορούσαν τουλάχιστον να κάνουν τη δουλειά τους και να συνυπάρχουν ομαλά με την εκάστοτε διοίκηση. Τώρα, αντίθετα, έχουμε ήδη την παραίτηση της πρώην γραμματέως του Δ.Σ., Νάνσυς Ρουμανά, ενώ και άλλοι υπάλληλοι έχουν εκφράσει ανοιχτά τη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο με τον οποίον τους μεταχειρίζεται η διοίκηση.

Οι σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ το «Φυσάει Κόντρα» είχε από τα περασμένα Χριστούγεννα επανειλημμένως προβεί σε πολύ σοβαρές δημόσιες καταγγελίες με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, τώρα θυμήθηκαν να αντιδράσουν; Με εξαίρεση ένα άρθρο του τέως δημάρχου κ. Ζορμπά τον χειμώνα και ένα πιο πρόσφατο της εκπροσώπου της παράταξης «Αγία Παρασκευή: Η πόλη μας» στον ΠΑΟΔΑΠ, κ. Καψοκεφάλου, στο οποίο μάλιστα δεν αναφερόταν καν το «Φυσάει Κόντρα» αλλά γινόταν λόγος για «παραίτηση κάποιου εκπροσώπου κάποιας παράταξης», άπαντες οι υπόλοιποι τήρησαν σιγήν ιχθύος. Μετά από τόσους μήνες τώρα θυμήθηκαν να ενοχληθούν και μάλιστα όλοι μαζί από κοινού; Μάλλον στην «ομοψυχία» τους δεν χωρούσε το «Φυσάει Κόντρα»…

Γιατί αλήθεια δεν παραιτούνται και συνεχίζουν να νομιμοποιούν αυτήν την καρικατούρα συλλογικού οργάνου; Τόση σημασία έχουν γι΄ αυτούς οι καρέκλες;

Συνοψίζοντας, ως «Φυσάει Κόντρα» επαναλαμβάνουμε ότι ο αυταρχικός και αντιδημοκρατικός τρόπος με τον οποίον διοικείται ο ΠΑΟΔΑΠ εκφράζει τη νοοτροπία του συνόλου της διοικούσας παράταξης και του ίδιου του δημάρχου, γι΄ αυτό και πλέον είναι επικίνδυνοι για τους κατοίκους της πόλης μας. Η δε καθυστερημένη και αναιμική αντίδραση των άλλων παρατάξεων επ΄ ουδενί μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή αντιπολίτευση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που προσβάλλει την αξιοπρέπεια όλων όσων θητεύσαμε ως μέλη στο εν λόγω Δ.Σ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet