ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ κατά του ΝΑΤΟ
Πολιτική

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ κατά του ΝΑΤΟ

Ψήφισμα κατά της κατάθεσης στεφάνου από εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ στις εκδηλώσεις του Δήμου Αγίας Παρασκευής για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου κατέθεσε η παράταξη ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγία Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου.

Το ψήφισμα υπερψήφισε μαζί με τον εκπρόσωπο της παράταξης, Σπύρο Αλεξίου, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ενώ καταψήφισαν η παράταξη του τέως δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, εκείνη του Βασίλη Γιαννακόπουλου, καθώς και του Αλέξανδρου Μουστόγιαννη. Από την άλλη η παράταξη του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, η οποία υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε λευκό και, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση της παράταξης ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγία Παρασκευή, οι σύμβουλοι «ακόμη και αυτοί που στο παρελθόν μοίραζαν προκηρύξεις και διαδήλωναν στην κεντρική πλατεία κατά αυτής της πρακτικής, δεν τόλμησαν καν να αιτιολογήσουν την ψήφο τους».

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: Το ΝΑΤΟ είναι πάντα ανεπιθύμητο στην πόλη μας

Δημοτική αρχή: Όχι πια… μέχρι πέρυσι ήταν

Χρόνια τώρα η πόλη μας έχει ένα θλιβερό προνόμιο: στις τελετές μνήμης των αγώνων του ελληνικού λαού παρευρίσκεται, με ανοχή των δημοτικών αρχών και καταθέτει στεφάνι εκπρόσωπος της αιματοβαμμένης συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Χρόνια τώρα εκφράζουμε, μαζί με το σύνολο των προοδευτικών πολιτών, την αντίθεσή μας στην απαράδεκτη αυτή παρουσία. Ως ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Οκτωβρίου καταθέσαμε το ακόλουθο ψήφισμα:

Πρόταση ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής

«Η ημέρα της 28ης Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης για τον ελληνικό λαό. Ημέρα τιμής των αγωνιστών και των αγωνιστριών που αντιστάθηκαν στον φασισμό και στον ναζισμό, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία αυτού του τόπου.

Η ημέρα αυτή στον Δήμο μας αμαυρώνεται, δυστυχώς από την παρουσία εκπροσώπου του ΝΑΤΟ ο οποίος μάλιστα καταθέτει και στεφάνι. Θεωρούμε απαράδεκτη την παρουσία του εκπροσώπου της αιματοβαμμένης αυτής συμμαχίας που ευθύνεται για δεκάδες πολέμους σε κάθε γενιά του πλανήτη. Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά τη χούντα του 1967 και την τραγωδία της Κύπρου. Σήμερα το ΝΑΤΟ είναι υπεύθυνο για τις πολεμικές τραγωδίες στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή, στη Σομαλία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής εκφράζοντας τα φιλειρηνικά, δημοκρατικά αισθήματα του λαού της πόλης χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο τον εκπρόσωπο της ιμπεριαλιστικής αυτής συμμαχίας. Δεν επιτρέπει την παρουσία του θεωρώντας την προσβλητική για τη μνήμη των αγωνιστών και των αγωνιστριών του 1940 και της αντίστασης στους κατακτητές.»

Την πρόταση αυτή υπερψήφισαν το ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Την καταψήφισαν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του κ. Ζορμπά, του κ. Μουστόγιαννη και του κ. Γιαννακόπουλου. Η δημοτική αρχή, η παράταξη του κ. Σταθόπουλου, η παράταξη που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε ΛΕΥΚΟ! ΛΕΥΚΟ για το αν είναι επιθυμητή η παρουσία εκπροσώπου του ΝΑΤΟ!!!

Δεν τόλμησαν καν να αιτιολογήσουν την ψήφο τους, ακόμα και αυτοί οι σύμβουλοι που στο παρελθόν μοίραζαν προκηρύξεις και διαδήλωναν στην κεντρική πλατεία κατά αυτής της πρακτικής. Τι να πουν άλλωστε; Τα είπε όλα ο εκπρόσωπος της παράταξης της Ν.Δ. που περιχαρής συνεχάρη τον κ. Σταθόπουλο και την παράταξή του «για την υπεύθυνη στάση τους»!!!

Εμείς τους χαρίζουμε τα συγχαρητήρια αυτά! Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στον δρόμο για τα ίδια οράματα που πάλεψαν κι αυτοί/ες τους οποίους ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ τιμούν την 28η Οκτώβρη! Και τη στάση του καθενός ας την κρίνουν οι αριστεροί, προοδευτικοί πολίτες του Δήμου μας!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet