Video

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: Ζορμπάς-Σταθόπουλος, βίοι παράλληλοι – VIDEO

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγία Παρασκευή, αναφερόμενος στα πρώτα δείγματα πολιτικής της νέας δημοτικής αρχής σε μία σειρά από βασικούς τομείς λειτουργίας του Δήμου, όπως οι παιδικοί σταθμοί, ο ΠΑΟΔΑΠ, οι εργασιακές σχέσεις κ.λπ.

Σπύρος Αλεξίου - ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ

Ο κ. Σπύρος Αλεξίου ήταν επικριτικός απέναντι στον νέο δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο, θεωρώντας ότι οι πρώτες κινήσεις του απέχουν πολύ από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της κίνησης ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ, αφού ξεκίνησε την τοποθέτησή του στηλιτεύοντας το γεγονός της κλήσης του δημάρχου Χαλανδρίου από την Εισαγγελία Εφετών, ανέφερε:

…Για τη γενικότερη πολιτική της διοίκησης

Ο κ. Σπ. Αλεξίου θεωρεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μετατραπεί σε «τοπικό κράτος, ασφυκτικά ελεγχόμενο από την Ε.Ε., το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, μέσω του “Καλλικράτη” και του “Παρατηρητηρίου”».

Για τον ίδιο, η διοίκηση έδωσε προεκλογικές υποσχέσεις οι οποίες «αποτελούν κενό γράμμα», καθώς δεν συνοδεύονται από «απόφαση ρήξης, σε συνδυασμό με την ενημέρωση και τη μαζική κινητοποίηση της κοινωνίας». Όπως ανέφερε, η προηγούμενη δημοτική αρχή «είχε επιλέξει την πλήρη ταύτιση με την κυβερνητική πολιτική και την υποταγή στον “Καλλικράτη” και τα μνημόνια», ενώ η νέα δημοτική αρχή «ουσιαστικά κινείται στην ίδια κατεύθυνση με αυτή της διοίκησης του Βασίλη Ζορμπά», υποχρεώνοντας τον τελευταίο «να διαμαρτύρεται για την εφαρμογή της δικής του πολιτικής από αυτούς που, μέχρι πριν λίγους μήνες, την κατήγγειλαν».

Τέλος, ο επικεφαλής των ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ θεωρεί ότι η διοίκηση του Γιάννη Σταθόπουλου έχει επιλέξει να μη φέρνει τα σοβαρά θέματα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο κι αντιθέτως, να τα αποφασίζει στα διάφορα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

…Για τους παιδικούς σταθμούς

Ανέφερε ότι και φέτος εμφανίστηκε το φαινόμενο σημαντικό ποσοστό παιδιών να μείνουν εκτός των παιδικών σταθμών, ενώ τα τροφεία παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Μίλησε, επίσης, για «συνθήκες στοίβαξης παιδιών» στους παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι λειτουργούν όχι ως χώροι διαπαιδαγώγησης, αλλά ως «πάρκινγκ».

…Για τον ΠΑΟΔΑΠ

Τα δίδακτρα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, τόνισε ο κ. Σπ. Αλεξίου, αποδεικνύοντας ότι για τη διοίκηση ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός είναι «εμπορεύσιμα αγαθά». Μάλιστα, στηλίτευσε τη θέση της διοίκησης ότι «δεν μπορούμε να μειώσουμε τα δίδακτρα καθώς αυτό θα αποτελούσε αθέμιτο ανταγωνισμό προς τους ιδιώτες».

…Για τις εργασιακές σχέσεις

Κατηγόρησε τη διοίκηση ότι, ενώ προεκλογικά «κατακευραύνωνε τις μορφές ελαστικής εργασίας που εφάρμοζε η δημοτική αρχή του Β. Ζορμπά, τώρα όχι μόνο τις εφαρμόζει, αλλά προχωρά και παραπέρα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και της συνεργασίας με ιδιωτικές εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων».

…Για τον ΕΝΦΙΑ

Φέρνοντας το παράδειγμα του ΠΑΟΔΑΠ, ο κ. Σπ. Αλεξίου ζήτησε από τον δήμαρχο Γ. Σταθόπουλο να «δώσει παράδειγμα ανυπακοής», αρνούμενος να καταβάλλει τον ΕΝΦΙΑ.

…Για το ψήφισμα κατά του ΝΑΤΟ

Ο κ. Σπ. Αλεξίου χαρακτήρισε ως “μελανή σελίδα” στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής την επιλογή των συμβούλων της διοίκησης να ψηφίσουν “λευκό” στο ψήφισμα που έφεραν οι ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ κατά της κατάθεσης στεφάνου την 28η Οκτωβρίου από εκπροσώπους του ΝΑΤΟ.

…Απαντώντας στους δημοσιογράφους

Τέλος, ο επικεφαλής των ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ, απαντώντας σε δημοσιογραφικά ερωτήματα, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «η διοίκηση πρέπει να βγει μπροστά για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης» και να κινητοποιήσει την κοινωνία, ενώ για τη δημοτική κίνηση της οποίας είναι επικεφαλής δήλωσε ότι «με τις μικρές μας δυνάμεις θεωρούμε ότι ήδη έχουμε δείξει τα πρώτα δείγματα γραφής και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω από αυτό».

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet