Φυσάει Κόντρα: Το μήνυμα του Πολυτεχνείου και οι σημερινοί αγώνες
Πολιτική

Φυσάει Κόντρα: Το μήνυμα του Πολυτεχνείου και οι σημερινοί αγώνες

«Ο δρόμος του Πολυτεχνείου σήμερα είναι ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, καθώς και στην στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική» επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της για την Επέτειο του Πολυτεχνείου, η δημοτική κίνηση Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή.

Παράλληλα, η κίνηση σε σχετική συζήτηση στο 3ο Λύκειο Αγ. Παρασκευής (14/11), στη διαδήλωση κατά της επίσκεψης Ομπάμα (15/11) στο Πολυτεχνείο και στην καθιερωμένη Πορεία (17/11).

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Φυσάει Κόντρα:

43 χρόνια από το Πολυτεχνείο! Η επέτειος της εξέγερσης του λαού και της νεολαίας αποτελούσε και αποτελεί καρφί στο μάτι της κυρίαρχης τάξης. Ειδικά εφέτος υπάρχει μια μεγάλη ιδιαιτερότητα: Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα στις 15 και 16 Νοεμβρίου, μέρες τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τον λαό μας και την ιστορία του και επιπλέον σηματοδοτεί τις απαιτήσεις: για βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή, τη γρήγορη προώθηση των πιο βάρβαρων αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων», όπως επιδιώκει και το ΔΝΤ, την εξασφάλιση της αμερικάνικης κυριαρχίας στον ενεργειακό πλούτο και του δρόμους μεταφοράς του στην περιοχή, τις αντιδραστικές λύσεις για το Κυπριακό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να μας πείσει ότι οι «φονιάδες των λαών» είναι μια ειρηνική, φιλική και συμμαχική δύναμη. Δεν ξεχνάμε τις χούντες, την Κύπρο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία. Δεν ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για πολέμους, δικτατορίες, για την καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών. Δεν ξεχνάμε ως στην πύλη του Πολυτεχνείου, αυτήν που έριξε το τανκ της χούντας, ήταν γραμμένα τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ».

Αφίσα Φυσάει Κόντρα για Επέτειο ΠολυτεχνείουΗ εναρμόνιση με τις ιμπεριαλιστικές επιλογές και η πρόσδεση στον Ευρωατλαντισμό φέρνει πιο κοντά τους ανταγωνισμούς, τους πολέμους, την εκμετάλλευση. Καθήκον μας είναι η κοινή, αντι-ιμπεριαλιστική πάλη των λαών για τα λαϊκά συμφέροντα και την υπεράσπιση της ειρήνης, για ανεξαρτησία και σύγκρουση με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τις πολυεθνικές και τα μεγάλα συμφέροντα σε κάθε χώρα. Καμιά εμπλοκή στις πολεμικές αναμετρήσεις και τα μέτωπα. Αντίσταση και ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων και των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων», της υποταγής σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.

Ως «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» καλούμε όλους /ες

  • Δευτέρα 14/11, 7.00 μ.μ., στο 3ο Λύκειο (Χρ. Σμύρνης 1, Κοντόπευκο) στη συζήτηση με θέμα: «Πολυτεχνείο 2016: 5 δεκαετίες, 5 γενιές αγωνιστών συζητούν», με τη συμμετοχή των Τ. Κατιντσάρου, Σ. Αλεξίου, Π. Σωτήρη, Ε. Γαϊτάνου, Α. Ματσούκα.
  • Τρίτη 15/11, 5.00 μ.μ., στο Πολυτεχνείο: Διαδήλωση κατά της επίσκεψης Ομπάμα.
  • Πέμπτη 17/11 ΠΟΡΕΙΑ του Πολυτεχνείου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet