Παράνομη σύμβαση με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας καταγγέλλει ο Κ. Τσιαμπάς
Πολιτική

Παράνομη σύμβαση με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας καταγγέλλει ο Κ. Τσιαμπάς

Ότι υπέγραψε παρανόμως σύμβαση με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας κατηγορεί τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κωνσταντίνος Τσιαμπάς.

Η ενέργεια αυτή του δημάρχου βλάπτει τα συμφέροντα του Δήμου, σύμφωνα με τον κ. Κ. Τσιαμπά, ο οποίος τονίζει στον δήμαρχο ότι ο Δήμος «δεν είναι κτήμα του». Ο δημοτικός σύμβουλος, όμως, «ρίχνει τα βέλη του» και κατά του γενικού γραμματέα του Δήμου Στέφανου Κασαπίδη, στον οποίο ο δήμαρχος έχει «παραχωρήσει εξουσίες», αναγοντάς τον σε «υπερδήμαρχο», όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Ούτε ηθικόν ούτε νόμιμο κύριε Σταθόπουλε

Υπογράψατε σύμβαση με αρ. πρωτ. 45064/30-12-2015 για την προμήθεια τηλεφωνικού χρόνου με ιδιωτική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, παράτυπα και παράνομα βλάπτοντας τα συμφέροντα του Δήμου.

Αλλάξατε τη διαδικασία, με τη δικαιολογία της δήθεν καλύτερης εξυπηρέτησης των συμφερόντων του Δήμου και της νομιμότητας κάτι που όχι μόνο δεν ευσταθεί, αλλά αποτελεί και πρόκληση διότι:

  • Υπογράψατε σύμβαση, με ιδιωτική εταιρεία, με απευθείας ανάθεση χωρίς την προηγούμενη έγκριση των οργάνων  του Δήμου, ισχυριζόμενος ότι κάνατε χρήση υπάρχουσας απόφασης του Δ.Σ. Αυτό  δεν είναι αλήθεια διότι η υπάρχουσα απόφαση του Δ.Σ. δεν αναφέρεται σε σύμβαση, αλλά καθορίζει τη διαδικασία που ακολουθούσαν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις, με την έγκριση του  επιτρόπου του Ελεγκτικού  Συνεδρίου.
  • Δεν κάνατε πρόσκληση ενδιαφέροντος για να υποβληθούν προσφορές και από άλλες εταιρείες, για να υπάρξει ανταγωνισμός, και να επιτευχθούν καλύτερες τιμές. Εσείς ζητήσατε από την επιτροπή να γνωμοδοτήσει σε μία που επιλέξατε εσείς. Συνεπώς η ενέργειά σας εκτός του ότι είναι παράνομη, βλάπτει και τα συμφέροντα του Δήμου. 
  • Δεν ορίσατε όρους και προϋποθέσεις για την προμήθεια. 
  • Υπογράψατε σύμβαση, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή τα προσωπικά σας τηλέφωνα. Πώς το σκεφθήκατε; Θεωρείτε τον Δήμο ιδιοκτησία σας.
  • Με ποια κριτήρια, Νομιμότητας – Ηθικής εγγράψατε τα προσωπικά σας τηλέφωνα στον ΑΦΜ του Δήμου, πώς αντιλαμβάνεσθε τη διοίκηση κύριε Σταθόπουλε;
  • Τα ανταποδοτικά που δίδουν όλες οι εταιρείες ποιος τα καρπώνεται; «Ξινό κρασί και απλήρωτο είναι γλυκό σαν μέλι» όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας.

Η σύμβαση είναι παράνομη και βλάπτει τα συμφέροντα του Δήμου και αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο από τα παραπάνω, αλλά και από το γεγονός ότι έχει σταματήσει η υλοποίησή της στην οικονομική υπηρεσία, παρά τις πιεστικές παρεμβάσεις που υφίσταται, διότι τη θεωρεί παράνομη.

Δεν σας προστάτευσε, μαζί με εσάς και όλο το Δ.Σ., ο γενικός γραμματέας στον οποίο έχετε παραχωρήσει όλες τις εξουσίες τις οποίες σας εκχώρησε με την ψήφο του ο λαός της Αγίας Παρασκευής στις εκλογές του 2014, ανάγοντας αυτόν σε υπερδήμαρχο, επειδή σας τον επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, στρατιώτης του οποίου δηλώνετε καθημερινά, με τη φιλοσοφία σας, τη νοοτροπία σας και τις πράξεις σας.  

Κύριε Σταθόπουλε θα δεχόμουνα ότι σας παρέσυραν και δεν αντιμετωπίσατε με τη δέουσα προσοχή το θέμα. Δεν το καταλάβατε όμως ούτε όταν ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, προς τιμήν του, δεν δέχθηκε να συμπεριληφθεί το κινητό του σε αυτή την κατάπτυστη σύμβαση, ούτε τότε το καταλάβατε!!! Και αντί κύριε Σταθόπουλε να ταρακουνηθείτε, αδράξατε την ευκαιρία και εντάξατε στη σύμβαση, κομματικό σας φίλο, κατώτερο (βαθμολογικά) και μη δικαιούμενο υπάλληλο του Δήμου.

Στηρίζετε τη διοίκηση στην αυθαιρεσία, στον ετσιθελισμό και όταν σας καταγγέλλουμε για παρατυπίες ή  παρανομίες τις οποίες  σπρώχνετε κάτω από το χαλί, χάνετε την ψυχραιμία σας και φέρεσθε με απρέπεια.

Η καλύτερη διακυβέρνηση είναι εκείνη όπου ο λαός υπακούει στους άρχοντες και οι άρχοντες στους νόμους. Ελπίζω το παρόν ατόπημά σας να σας ταρακουνήσει και να σταματήσετε να αντιμετωπίζετε τον Δήμο ως ΚΤΗΜΑ ΣΑΣ.

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς

Δημοτικός σύμβουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet