«Το διαζύγιο της πλειοψηφίας και του κ. Σταθόπουλου με την κοινωνία…»
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

«Το διαζύγιο της πλειοψηφίας και του κ. Σταθόπουλου με την κοινωνία…»

Για «διαζύγιο» της δημοτικής πλειοψηφίας και του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου με την κοινωνία κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης, αφού υπενθυμίζει την άρνηση της διοίκησης να συγκαλέσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για συζητήσει το ψήφισμα κατά της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου (Κατεπείγουσα σύγκληση του Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής ζητεί ο Ανδρ. Γκιζιώτης), κατηγορεί τη δημοτική Αρχή ότι πλέον έχει «ταυτιστεί πλήρως με τις αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Παράταξης αναφέρει:

Σε δημόσια πρόσκλησή μου προς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αιτήθηκα να εισαχθεί θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, ψήφισμα που να δηλώνει τη «συμπαράσταση  και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Δήμου και σε όλους τους συμπολίτες μας και θα απαιτεί την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου».

Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία και κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση, μαζί με τα νέα φορολογικά μέτρα, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την υποβάθμιση της παιδείας, την υποχρηματοδότηση των δομών υγείας και πρόνοιας.

Η παράταξη της διοίκησης δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στο αίτημα που υποστηρίχτηκε από το σύνολο σχεδόν των παρατάξεων. Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνει τον αυταρχικό τρόπο λειτουργίας της.

Επισημοποίησε το διαζύγιό της με το προεκλογικό της σύνθημα «υπερασπιζόμαστε την κοινωνία». Ταυτίζεται με τις αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές, ξεχνώντας τα όσα έλεγε επί χρόνια για «μνημονιακές» πολιτικές. Έχει ψηφίσει για την απόδοση των ταμειακών υπολοίπων του Δήμου για την εξυπηρέτηση του χρέους. Υποχωρεί βήμα – βήμα ακόμη και από στοιχειώδεις διεκδικήσεις της πόλης μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει απλώς τη δυνατότητα, αλλά την υποχρέωση να συζητά τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην κοινωνία, στους πολίτες της πόλης μας και στους εργαζόμενους του Δήμου μας. Αρκετά με τις πολύλογες, ανούσιες, γραφειοκρατικές συνεδριάσεις και τις δεκάδες εκδηλώσεις επί παντός επιστητού.

Οι νέες περικοπές των δημοσίων δαπανών, που προβλέπει η εφαρμογή του 3ου μνημονίου, αλλά και ο αυτόματος μηχανισμός περικοπής δαπανών που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, οδηγούν στην απεμπόληση των έργων που έχει ανάγκη η πόλη μας ακόμη και των όποιων υποσχέσεων… Τι περιμένουμε;

Οι πολίτες και οι συλλογικότητες της πόλης μας έχουν την υποχρέωση να συντονίσουν τις προσπάθειές τους, να μπουν μπροστά στη διεκδίκηση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet