Α. Γκιζιώτης: Ποιον χαρακτηρίζει η έλλειψη πολιτικής ειλικρίνειας;
Πολιτική

Α. Γκιζιώτης: Ποιον χαρακτηρίζει η έλλειψη πολιτικής ειλικρίνειας;

Άμεσα «σήκωσε το γάντι» που πέταξε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ανδρέας Γκιζιώτης, συνεχίζοντας τον «πόλεμο» ανακοινώσεων που έχει ανοίξει μεταξύ διοίκησης και μειοψηφίας με αφορμή τη γενικότερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη νέα ανακοίνωσή του, ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρει ότι «δεν μου προκαλεί καμιά έκπληξη η… έκπληξη του δημάρχου για την επιλογή μου, και άλλων μελών του Δ.Σ., να υποβάλουμε προτάσεις θεμάτων διά του διαδικτύου», αναφέροντας ως λόγους γι΄ αυτό τα εξής:

1. Έχουμε αιτηθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συζήτηση πολλών θεμάτων. Την πολιτική του Δήμου στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, για τη διεκδίκηση της έκτασης  του υπουργείου Γεωργίας, για τα όριά μας προς τον Χολαργό και τη μετατροπή του λόφου Τσακού σε χωματερή, για ένα πρώτο σχεδιασμό στους ελεύθερους χώρους του πολιτιστικού και αθλητικού κέντρου «Σταύρος Κώτσης» και των 23 στρεμμάτων στα Πευκάκια, δίνοντας λύσεις στο καυτό θέμα των υποδομών άθλησης και πολιτισμού.

2. Για πολλά θέματα που θέτουν δημότες, είτε διαμαρτυρόμενοι, είτε προτείνοντας, δεν ενημερώνονται οι σύμβουλοι και οι παρατάξεις. Κορυφαίο, η έκθεση του νομικού κ. Μπάκα για το «Σιστοβάρη», που η διοίκηση ενημέρωσε την ίδια μέρα τον επιχειρηματία και το απέκρυβε από το Δημοτικό Συμβούλιο επί δύο μήνες…

3. Επειδή είναι γνωστό ότι και τα περισσότερα μέλη της πλειοψηφίας δεν ενημερώνονται επαρκώς, η διά του διαδικτύου διαδικασία καλύπτει την… αδυναμία του δημάρχου.

4. Επιπλέον, την προεκλογική πολυλογία για τη «λαϊκή συμμετοχή» η διοίκηση την έχει μετατρέψει σε δεκάδες επί παντός επιστητού εκδηλώσεις. Συμπαραστάτης του Δημότη δεν έχει επιλεγεί, η Επιτροπή Αδελφοποίησης, παρά τις εναλλαγές υπευθύνων, δεν ανασυγκροτήθηκε ούτε συνεδρίασε στην ολομέλειά της, το καλλιτεχνικό προσωπικό των εργαστηρίων Τέχνης και του Ωδείου ουδέποτε καλέστηκε, η Επιτροπή Νεολαίας, που θα καλούνταν σε κάθε συνεδρίαση, αγνοείται η τύχη της, όπως και στην τύχη τους αφέθηκαν δεκάδες πολίτες και δημοτικοί σύμβουλοι που τους ανατέθηκαν αρμοδιότητες. Η επιτροπή Τεχνικών Συμβούλων για τις προτεραιότητες της πόλης ξεχάστηκε… Και βέβαια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣΤΕΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ. Περιμένουμε τη βαρετή διαδικασία του χρονιάτικου απολογισμού και τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις στις παραδοσιακές κοπές πίτας των συλλόγων. Δεν είναι σύμπτωση η ελάχιστη παρουσία δημοτών στις συνεδριάσεις, η αυταρχική αντιμετώπιση όσων συγκροτημένα και με αιτήματα προσέρχονται, η απουσία των συμβούλων της πλειοψηφίας από τις εκδηλώσεις του Δήμου…

Ο κ. Α. Γκιζιώτης αναφέρεται, επίσης, στις επισημάνσεις του δημάρχου για την απουσία ή αργοπορία μελών της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «ξεχνά πως η παράταξή του έχει την πλειοψηφία, όπως και την ευθύνη της ημέρας και ώρας σύγκλησης, της απαρτίας και της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας από τις υπηρεσίες του Δήμου και που αρνήθηκε ο πρόεδρος να αναφέρει σε ερώτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποδεικνύουν τις επανειλημμένες απουσίες  μελών της πλειοψηφίας  από τα Δημοτικά Συμβούλια, που μάλιστα αν είχε εφαρμοστεί ο κανονισμός θα έπρεπε αρκετοί να παραδώσουν την έδρα τους…

Επί διοικήσεων Γιαννακόπουλου και Σιδέρη, αρκετές φορές η παράταξη Σταθόπουλου (και άλλες) στέκονταν στην πόρτα για να μην υπάρξει απαρτία για λόγους πολιτικής εκμετάλλευσης και όχι υπεράσπισης των συμφερόντων της πόλης. Τακτική που απορρίψαμε και κατηγορηθήκαμε ότι συμπλέαμε…»

Και η ανακοίνωση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης καταλήγει: «Είναι γνωστό ότι η ανεπάρκεια και ο συμβιβασμός προσπαθούν να βρουν εχθρούς (εξωτερικούς και εσωτερικούς), η κριτική να χαρακτηρίζεται καταγγελλιολογία, και η έπαρση να μεταθέτει την επιδοκιμασία της πολιτικής της διοίκησης στην λαϊκή κρίση των… επόμενων εκλογών.

Όλο και περισσότερο συζητείται στην πόλη ότι  η διοίκηση πραγματικά απομακρύνεται  από την πλειοψηφία της κοινωνίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet