Β. Ζορμπάς: Για ποιον λόγο αυτοσυγχαίρονται για τον δημοτικό κινημ/φο;
Πολιτισμός

Β. Ζορμπάς: Για ποιον λόγο αυτοσυγχαίρονται για τον δημοτικό κινημ/φο;

Με μία “καυστική” ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, Βασίλης Ζορμπάς, καταφέρεται κατά της δημοτικής Αρχής του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου και του προέδρου του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ (Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής) Σωτήρη Παπαμιχαήλ που “άνοιξαν για να ανοίξουν” τον δημοτικό κινηματογράφο της πόλης.

Στην ανακοίνωσή του ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής δηλώνει:

Για άλλη μια φορά, η δημοτική Αρχή, αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά συγχαίρει τον εαυτό της για την ανικανότητά της.

Διαβάσαμε με έκπληξη, αν και τίποτε πια δεν πρέπει να μας εκπλήσσει με αυτή τη δημοτική Αρχή, την ανακοίνωσή της (Ξεκινά ο θερινός Κινηματογράφος «Θανάσης Βέγγος») για την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματογράφου. Όπου ο δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος αναφέρεται στη «θετική κατάληξη της μεγάλης προσπάθειας» και συγχαίρει μάλιστα γι΄ αυτό τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ. Πράγματι, ήθελε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τη δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Σταθόπουλου για να καταφέρουν:

 • Να καθυστερήσουν 9 μήνες να ξεκινήσουν τις διαδικασίες.
 • Να χάσει ο κινηματογράφος δύο μήνες προβολών, αφού έπρεπε να λειτουργεί από τα μέσα Μαΐου.
 • Να αποφασίζει το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ για τον τρόπο λειτουργίας και η διοίκηση να ανατρέπει συνεχώς τις αποφάσεις της με νέες.
 • Να μην έχει εκδοθεί ακόμη η άδεια της πολεοδομίας για την οθόνη.
 • Να μην έχουν ακόμη καταφέρει να έχουν ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, γεγονός που προσπαθούν να αποκρύψουν, αν και στο παρελθόν το κατήγγελαν.
 • Να μην έχουν καταφέρει  να εξασφαλίσουνεπαγγελματική μηχανή προβολής, αλλά η προβολή να γίνεται με ερασιτεχνικό προβολικό (προτζέκτορα).
 • Να μην λειτουργεί ο κινηματογράφος όλη την εβδομάδα, αλλά μόνο τέσσερις μέρες.
 • Να μην υπάρχουν χώροι υγιεινής, αλλά μόνο μεταφερόμενες χημικές τουαλέτες.
 • Να μην έχουν καταφέρει ακόμη να εξασφαλίσουν την απαραίτητη πυρασφάλεια.
 • Να μην υπάρχει κυλικείο, αλλά να υπάρχει «σκέψη» για αυτόματους πωλητές.
 • Να μην έχει διαμορφωθεί ο εντελώς ακατάλληλος περιβάλλων χώρος.
 • Να μην έχουν καταφέρει να τυπωθεί και διανεμηθεί ακόμη το πρόγραμμα των ταινιών.
 • Να μην έχει προσληφθεί ακόμη το προσωπικό για την καθαριότητα του χώρου.
 • Να κοστίσουν οι πειραματισμοί  τους στον Δήμο και κατά συνέπεια στους δημότες, από 50.000 έως 100.000 ευρώ (δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση), όταν τα τελευταία χρόνια υπήρχε κέρδος για τον Δήμο, κατά μέσο όρο 20.000 ευρώ ετησίως.

Και όλα αυτά ενώ η δημοτική Αρχή είχε αρωγό ολόκληρη την αντιπολίτευση. Που όχι μόνο δεν την υπονόμευσαν  και υπέσκαψαν, όπως έκανε ως αντιπολίτευση ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος,  όχι απλώς δεν της έβαλαν κάποιο εμπόδιο, αλλά τη στήριξαν σε όλες τις ενέργειές της.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. δήμαρχος, αναφέρεται και στη δωρεάν είσοδο που αποφάσισαν την τελευταία στιγμή (γιατί μέχρι σήμερα είχαν αποφασίσει να έχουν εισιτήριο). Και προσπαθεί να μας πείσει ότι το έκαναν δήθεν για λόγους «κοινωνικής ευαισθησίας». Αυτό είναι τουλάχιστον ασύστολο ψέμα. Πρώτον γιατί δεν μπορούν να έχουν εισιτήριο, αφού ο κινηματογράφος δεν έχει άδεια λειτουργίας και, μέχρι χθες, υπεύθυνο λειτουργίας. Δεύτερον γιατί δεν έγιναν οι, αποφασισθείσες από το Δ.Σ., τεχνικές παρεμβάσεις για να εξασφαλισθεί η είσοδος με εισιτήριο. Και τρίτον γιατί, με αυτές τις κατωτάτου επιπέδου παρεχόμενες «υπηρεσίες», θα ήταν τουλάχιστον αστείο να πρέπει να πληρώνει κάποιος εισιτήριο.

Είναι σαφές, απ΄ όλα τα παραπάνω ότι άνοιξαν τον Δημοτικό Κινηματογράφο εσπευσμένα και χωρίς να είναι έτοιμος να παρέχει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που αξίζουν οι κάτοικοι της πόλης (αυτές που απολάμβαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια), μόνο και μόνο για να πουν ότι τον άνοιξαν.

Η δημοτική Αρχή απέδειξε ότι ούτε σχέδιο ούτε πρόγραμμα είχε, όπως ισχυριζόταν όταν ήταν αντιπολίτευση. Ελπίζουμε ότι του χρόνου θα είναι πιο καλά οργανωμένη και συγκροτημένη. Και ότι από νωρίς θα ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες, για να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να γίνει με τον, απονομιμοποιημένο πολιτικά, σημερινό πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ. Την πασίδηλη ανεπάρκεια του οποίου, για ακατανόητους λόγους, όχι μόνο συνεχίζει να  καλύπτει ο δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, αλλά την επιβραβεύει με συγχαρητήρια.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet