Η Τέχνη… αγκάλιασε την Προσφορά στον Δήμο Αγίας Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Η Τέχνη… αγκάλιασε την Προσφορά στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Στη Χριστουγεννιάτικη Μουσική Βραδιά Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Αγίας Παρασκευής, η Τέχνη αγκάλιασε την Προσφορά και η Προσφορά τίμησε την Τέχνη με έναν πρωτόγνωρο για την πόλη τρόπο.

90 καλλιτέχνες από 8 έως 88 ετών, που κατοικούν ή δραστηριοποιούνται στην Αγία Παρασκευή, προσέφεραν όλοι μαζί απλόχερα το ταλέντο τους στους συμπολίτες μας, σε μια εξαιρετική εκδήλωση στο Θέατρο Pierce – Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνεύμα των Χριστουγέννων σε ένδειξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τους δεινοπαθούντες συμπολίτες μας, με τη συγκέντρωση ειδών διατροφής για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής. 12 διακεκριμένοι σολίστες της πόλης και τρεις guest, η εξηκονταμελής Μεικτή Χορωδία του Δήμου με τον μαέστρο της, 13 νεαρές σπουδάστριες μπαλέτου με τη χορογράφο τους συνέθεσαν μια ποιοτική μουσική βραδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση στήριξαν και πολλές επιχειρήσεις της Αγίας Παρασκευής με αξιόλογες προσφορές.

Πολλά εύσημα απονέμονται στη διοίκηση του Αμερικάνικου Κολεγίου για τη θερμή φιλοξενία και στους τεχνικούς του θεάτρου Pierce για τον άψογο επαγγελματισμό τους.

Θερμές ευχαριστίες και στον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος για την παραχώρηση της αιγίδας του Ομίλου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και την προσφορά τους σε τρόφιμα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, καθώς και τους καλλιτέχνες για την ανιδιοτελή συμμετοχή τους στη Μουσική Βραδιά. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ακόμη η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος Νίνα Διακοβασίλη και ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Κατερίνας.

Τη μουσική βραδιά προλόγισε η ειδική σύμβουλος δημάρχου, σοπράνο Μάνια Βλαχογιάννη, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια και την οργάνωση του προγράμματος.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση του προγράμματος είχε αναλάβει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ και θεατρολόγος Βίκυ Τσιανίκα.

Ειδική αναφορά σε χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις της πατρίδας μας έκαναν οι Μάνια Βλαχογιάννη, Βίκυ Τσιανίκα και Ισμήνη Στάμου (γραφείο δημάρχου).  

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος:

  • Οι λυρικοί ερμηνευτές Βασιλική Καραγιάννη (σοπράνο κολορατούρα) Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη (σοπράνο) Πέτρος Σαλάτας (βαρύτονος) και Μάνια Βλαχογιάννη (σοπράνο crossover).
  • Οι συνθέτες Έλενα Πάπαρη και Αντώνης Καρατζίκης.
  • Οι σολίστες Βαγγέλης Γαγλίας (φλαμένγκο κιθάρα), Βασίλης Μαστοράκης (κιθάρα), Ηλίας Μαστοράκης (κιθάρα), Μιρέλα Ρούτση-Μαντά (βιολοντσέλο), Μαρία Βασιλείου (πιάνο), Σάββας Ζαφειρόπουλος (πιάνο) και Αντώνης Καρατζίκης (πιάνο).
  • Οι Guest Έλενα Λαζαρέτου (πιάνο), Παύλος Τραγόπουλος (πιάνο) και Αλεξάνδρα Τσουκαλά (καχόν και φλαμένγκο).
  • Η Μεικτή Χορωδία Δήμου Αγίας Παρασκευής με μαέστρο τον Χρήστο Κουτσονίκα και σολίστες τη Μάνια Βλαχογιάννη και Γιώτα Σανγβινάτσου.
  • Οι σπουδάστριες της Σχολής Χορού Εύη Κοσκινά.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ο δήμαρχος κάλεσε τους παρόντες επικεφαλής των παρατάξεων Γιάννη Σταθόπουλο και Γιάννη Μυλωνάκη να προσφέρουν άνθη σε όλους τους καλλιτέχνες. Κατά την έξοδο, κοινό και καλλιτέχνες απόλαυσαν χριστουγεννιάτικο κέρασμα, προσφορά των χορηγών.

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν οι ιερείς π. Σταύρος Γούλας και π. Νικόλαος Σιάτος, η βουλευτής Ζωή Ράπτη, ο πρώην δήμαρχος Αντώνης Σιδέρης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έφη Καψοκεφάλου, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Αργυρός, Ελένη Δάβαρη, Βασίλης Σάρκουλας, Διονύσης Λέκκας, Τίμος Κωστόπουλος και Νίκος Κωβαίος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Μιλτιάδης Κύρκος, οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων Νίκος Παναγόπουλος (Δημοτική Βιβλιοθήκη) Σπύρος Παπασπύρος (Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός) και Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου (Παιδικοί Σταθμοί), οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Μαλάμος, Ιωάννης Δερματάς, Γεώργιος Οικονόμου, Άννα Γάκη και Νίκος Ζόμπολας, ο αντιπρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού, Κώστας Γουργούλης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποίησης, Μιχάλης Γρηγοριάδης, η πρώην αντιδήμαρχος Ελευθερία Παπαδοπούλου, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Γαβράς, η οργανωτική γραμματέας της παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, Νικολέττα Μπελεχρή, ο πρόεδρος της Τ.Ο. της Ν.Δ., Γιάννης Καραγιαννάκης, ο πρόεδρος της Β3 ΝΟΔΕ, Χρήστος Σούλης, εκπρόσωποι της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και πολλών τοπικών συλλόγων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet