Μεγάλη συμμετοχή και κέφι στο ηπειρώτικο γλέντι
Πολιτισμός

Μεγάλη συμμετοχή και κέφι στο ηπειρώτικο γλέντι

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, που γλέντησε και διασκέδασε μέχρι τις πρωινές ώρες με την κομπανία-ζυγιά του Νίκου Φιλιππίδη, έγινε το Σάββατο 23 Μαΐου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, αυθεντικό ηπειρώτικο πανηγύρι με τίτλο «Τι έχουν στο Σούλι τα βουνά», που διοργάνωσαν ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και ο Σύλλογος Ηπειρωτών της πόλης «Ο Πύρρος».

Η εκδήλωση άρχισε με παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς από τα πολυμελή χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, παιδικό και ενηλίκων, που χειροκροτήθηκαν θερμά.

Ακολούθησε ομιλία από την πρόεδρο του Συλλόγου Βασίλω Ιωάννου, η οποία καλωσόρισε τον κόσμο, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Συλλόγου που ήδη έγιναν και σε αυτές που προγραμματίζονται μέχρι τέλος του χρόνου και έκλεισε ευχαριστώντας τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο για την υποστήριξη στο έργο του Συλλόγου.

Ηπειρώτικοι χοροί

Μετά την πρόεδρο του «Πύρρου» πήρε τον λόγο ο δήμαρχος, ο οποίος τόνισε τη σημασία που αποδίδει ο Δήμος στο πολιτιστικό έργο των Συλλόγων και τη στήριξή του. Αναφερόμενος ειδικότερα στον τοπικό Σύλλογο Ηπειρωτών χαρακτήρισε το πολιτιστικό έργο του διαχρονικά πλούσιο, που εκτιμάται από όλους και αξίζει κάθε υποστήριξη από  τη δημοτική αρχή.

Οι σύντομες ομιλίες ολοκληρώθηκαν με αυτή του αντιπροέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος – ΠΣΕ Κώστα Κωνή, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε πόσο σημαντική είναι η στήριξη για τη διατήρηση της παράδοσης και συνεχάρη όλους τους συντελεστές του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής για το πλούσιο και αποτελεσματικό έργο τους, επισημαίνοντας την αξία της προσφοράς τους στη δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης.

Τις ομιλίες ακολούθησε χορός για όλους, που άνοιξαν ο δήμαρχος, ο αντιπρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΣΕ και η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Στο Ηπειρώτικο αυτό γλέντι, εκτός από τους προαναφερόμενους, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Ελισ. Πετσατώδη, Ι. Σιδέρης και Κ. Χατζηανδρέου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τερψ. Γκιόκα, Ι. Λογοθέτης και Στ. Ψύλλα, η γενική γραμματέας Ε. Σιαμέτη, ο έφορος Δημοσίων Σχέσων Κ. Ζηκόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. της ΠΣΕ Χ. Ευθυμίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποδήμων Λάκκας Σουλίου Β. Παππάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Αποδήμων Τζουμέρκων Α. Κοντός, η πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας Γ. Κίσκου, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου Θ. Ρέντζιος, αντιπροσωπείες από τους Συλλόγους Ηπειρωτών Αρτέμιδος και Παιανίας, ο Ηπειρώτης καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Παπακώστας και εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων της Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet