Ολοκληρώθηκε η αρχική φάση του 1ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγ. Παρασκευής
Πολιτισμός

Ολοκληρώθηκε η αρχική φάση του 1ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγ. Παρασκευής

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αρχική φάση του 1ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Μουσείου Αλέκου Κοντόπουλου 2020, ο οποίος διεξήχθη υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, όπως ενημερώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι διαγωνιζόμενοι που έλαβαν μέρος και στις τρεις κατηγορίες (Διήγημα-Ποίηση-Παιδικό Παραμύθι) έως την ημερομηνία λήξης υποβολής των συμμετοχών (9 Οκτωβρίου 2020) έφθασαν τον αριθμό-ρεκόρ, 419, ξεπερνώντας σημαντικά τον μέσο όρο συμμετοχών σε αντίστοιχος λογοτεχνικούς διαγωνισμούς που διεξάγονται ανά την επικράτεια από δημόσιους και ιδιωτικούς πολιτιστικούς φορείς κάθε έτος.

Η διοίκηση επισημαίνει ότι η αξιολόγηση των έργων στις τρεις κατηγορίες και η βαθμολόγησή τους θα γίνει από την πενταμελή κριτική επιτροπή του διαγωνισμού η οποία αποτελείται από καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς και ποιητές τα ονόματα των οποίων θα δημοσιοποιηθούν μαζί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν με την έναρξη της νέας χρονιάς από την ιστοσελίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής και οι βραβευθέντες θα ενημερωθούν προσωπικά με την αποστολή e-mail, σημειώνει ο Δήμος.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, τα βραβεία στους νικητές θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή, ανοικτή στο κοινό, η οποία θα φιλοξενηθεί στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής, το νέο έτος όταν καταστεί επιτρεπτό από τις υπάρχουσες υγειονομικές συνθήκες.

«Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συμβολή της στη διοργάνωση και την διεξαγωγή του διαγωνισμού, την ειδική σύμβουλο δημάρχου Αγίας Παρασκευής για θέματα Πολιτισμού και καταξιωμένη λογοτέχνη και μουσικό κ. Μάνια Βλαχογιάννη», δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείου Αλέκου Κοντόπουλου, Νικόλαος Παναγόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet