Ολοκληρώθηκε η θεατρική παράσταση για τον Αλ. Ιόλα
Πολιτισμός

Ολοκληρώθηκε η θεατρική παράσταση για τον Αλ. Ιόλα

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος της θεατρικής παράστασης «ALEXANDROS IOLAS», που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής στη βίλα Ιόλα.

Ο Δήμος ευχαριστεί τους συντελεστές, τους χορηγούς και το κοινό για την επιτυχημένη διεξαγωγή των παραστάσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προσπαθειών του Δήμου για τη διάσωση της βίλας και του κτήματος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που ακολουθεί.

Με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετική απήχηση στο κοινό ολοκληρώθηκε ο κύκλος της θεατρικής παράστασης «ALEXANDROS IOLAS» του Χριστόφορου Αντωνιάδη, η οποία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Σταθούλη «Αλέξανδρου Ιόλα: η ζωή μου».

Τη θεατρική παράσταση διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και παρακολούθησαν με συγκίνηση και δέος, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών διεξαγωγής της, χίλιοι περίπου θεατές με πολλούς επιπλέον να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αλλά να μην έχουν τελικά τη δυνατότητα εισόδου λόγω συγκεκριμένης χωρητικότητας της αίθουσας.

Η σημαντική αυτή εκδήλωση εντασσόταν στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου για τη διάσωση της Βίλας και του κτήματος Ιόλα. Πρωταρχικός στόχος της διοργάνωσης ήταν η ανάδειξη της Βίλας Αλεξάνδρου Ιόλα, ενός χώρου Πολιτισμού και Τέχνης που τιμά την πόλη της Αγίας Παρασκευής, σε εθνικό, υπερτοπικό Πολιτιστικό Κέντρο πανελλαδικής εμβέλειας. Η Βίλα Αλέξανδρου Ιόλα – λίκνο πολιτισμού- αποτέλεσε τόπο συνάντησης διακεκριμένων προσωπικοτήτων της Τέχνης και του Πολιτισμού. Επιπλέον, μέσα από τις παραστάσεις δόθηκε στο κοινό η δυνατότητα να γνωρίσει τον Aλέξανδρο Ιόλα, προσωπικότητα διεθνούς φήμης, με αδιαμφισβήτητη επιρροή στη σύγχρονη Τέχνη. Ποιος ήταν; Ποιος ο ρόλος του στην εξέλιξη και προώθηση της Τέχνης;

Η θεατρική παράσταση «ALEXANDROS IOLAS» παρουσιάστηκε από την Πέμπτη 29 Μαΐου έως και την Κυριακή 1 Ιουνίου, στη λεηλατημένη Βίλα του Αλέξανδρου Ιόλα, που άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες της στο κοινό.

Οι συντελεστές της παράστασης έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και προσέφεραν στο κοινό μια αξέχαστη και ιδιαίτερα συγκινητική θεατρική εμπειρία.

Κείμενο – Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Χριστόφορος Αντωνιάδης
Κοστούμια: Βασίλης Ζούλιας
Σκηνικά: Μαρία Καβαλιώτη
Φωτισμοί: Ηρακλής Γεωργιάδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Μυσίρη
Σχεδιασμός αφίσας – προγράμματος: Σταυρούλα Αράπη

Εμφανίστηκαν οι: Χριστόφορος Αντωνιάδης (Αλέξανδρος Ιόλας), Χριστίνα Μυσίρη (Περσεφόνη Κουτσούδη, μητέρα του), Χριστιάνα Αντωνιάδου (Νίκη Στάϊφελ, αδελφή του), Πέγκυ Κανελάκη, Γιούλη Τσινάκη, Χριστίνα Κανελάκη (Τέχνες)

Με την ευγενή παραχώρηση του ακινήτου από τον κ. Σπυρίδωνα Γεωργίου, ιδιοκτήτη του ακινήτου ΙΟΛΑ.

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Vassilis Emmanuel Zoulias Couture

ΧΟΡΗΓΟΙ
Gras Savoye Willis
Π. Καραβάς ΑΒΕΤΕ
Detroit

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
A98,9
Street Radio
monopoli.gr
art.mag
Arts and the City

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής επιθυμεί να ευχαριστήσει τους παραπάνω συντελεστές και τους χορηγούς της παράστασης, όσους εργάστηκαν με μεράκι και συνετέλεσαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή της, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής και τους εκπροσώπους φορέων που παρευρέθηκαν, τους εκπροσώπους τοπικού και υπερτοπικού Τύπου για την προβολή της εκδήλωσης, καθώς και τους πολίτες τόσο για την αθρόα προσέλευση όσο και για την ευγένεια και τη διακριτικότητα τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της παράστασης σε έναν τόσο ιδιαίτερο χώρο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet