Ο… άνεμος του νέου δημαρχείου παρέσυρε την «Ανεμώνη»
Πολιτισμός

Ο… άνεμος του νέου δημαρχείου παρέσυρε την «Ανεμώνη»

Τζάμπα φαίνεται ότι πήγε η πολύωρη και πολωμένη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής τέτοια εποχή πέρσι (Και ο Πολιτισμός χωρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής) για την κατ’ αρχήν έγκριση αγοράς του ακινήτου της οδού Γούναρη 43 (πρώην κινηματογράφος «Ανεμώνη»), για τη χρησιμοποίησή του ως χώρου πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου. Όπως φαίνεται η αγορά αυτή δεν θα γίνει ποτέ, αφού ο Δήμος μάλλον θα αποκτήσει τον χώρο που χρειάζεται από άλλη… οδό.

Ειδικότερα, στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, κι ενώ η συζήτηση ήταν για την έγκριση ισολογισμού κι αποτελεσμάτων χρήσης του 2015, μια «μπηχτή» του επικεφαλής της μείζονος, τέως δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, για «υποσχέσεις – παραμύθιασμα» από πλευράς διοίκησης για «δήθεν αγορές χώρων» όπως του Ιόλα και της «Ανεμώνης», ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος έκανε την αποκάλυψη.

Όπως είπε, τη διοίκηση απασχόλησε σήμερα (σ.σ.: χθες) το θέμα της «Ανεμώνης», αφού τα σχέδια για την ανέγερση νέου δημαρχείου προβλέπουν και αίθουσα που μπορεί να λειτουργήσει ως θέατρο, οπότε όπως είπε «θα ξαναδούμε το θέμα της “Ανεμώνης”».

Στο δε ερώτημα δημοτικών συμβούλων, γιατί τότε είχε φέρει ως εισήγηση το θέμα της απόκτησης του ακινήτου της Γούναρη, ο δήμαρχος απάντησε ότι τότε δεν υπήρχε η προοπτική ανέγερσης νέου δημαρχείου (σ.σ.: το εν λόγω έργο εντάχθηκε στο τέλος του περασμένου μήνα στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το 2017).

«Από τη στιγμή που ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του νέου δημαρχείου είναι 3-4 χρόνια, τότε δεν υπάρχει ανάγκη απόκτησης άλλου χώρου για τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου» είπε ο κ. Γ. Σταθόπουλος. Ωστόσο, αναπάντητο έμεινε το ερώτημα του κ. Β. Ζορμπά τι θα γίνει αν η υλοποίηση του νέου δημαρχείου «τραβήξει για έξι χρόνια», εκφράζοντας τον προβληματισμό μήπως σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος βρεθεί να έχει δύο πολιτιστικούς χώρους (σ.σ.: της πρώην «Ανεμώνης» και του νέου δημαρχείου).

Βέβαια, ο δήμαρχος είπε ότι εκφράζει μια «πρώτη σκέψη», αλλά η αίσθηση που μας άφησε είναι ότι η απόφαση να εγκαταλειφθούν τα σχέδια για το ακίνητο του πρώην κινηματογράφου είναι ήδη ειλημμένη…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet