Σπ. Παπασπύρος: Υπό διωγμόν ο πολιτισμός στην πόλη μας
Πολιτισμός

Σπ. Παπασπύρος: Υπό διωγμόν ο πολιτισμός στην πόλη μας

«Υπό διωγμόν ο πολιτισμός στην πόλη μας» τονίζει ο οργανωτικός γραμματέας της παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, Σπύρος Παπασπύρος σχετικά με τα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει:

Δεν έχουν τέλος τα «κατορθώματα» της δημοτικής Αρχής. Πριν δύο ημέρες έγραψα ότι η παιδική μπαντίνα του Δημοτικού μας Ωδείου «έσβησε», γιατί ο καθηγητής μουσικής που είχε ορισθεί να την οργανώσει και διευθύνει τα παράτησε, αφού δεν έχει πληρωθεί (ούτε πρόκειται) έναν ολόκληρο χρόνο. Τώρα συνέβη άλλο ένα αδιανόητο γεγονός, συνέχεια της επί 5ετία  ανικανότητος της διοικήσεως του ΠΑΟΔΑΠ.

Ως γνωστόν, τα τελευταία 5 χρόνια, οι καθηγητές των Εργαστηρίων Τέχνης ουδέποτε πληρώθηκαν κανονικά. Ξεκινούσαν να εργάζονται τον Οκτώβριο και άρχιζαν να πληρώνονται έξι μήνες περίπου μετά. Γι΄ αυτό άλλωστε τον λόγο και έχουν αποχωρήσει ένα σωρό καθηγητές και τα Εργαστήρια Τέχνης έχουν χάσει πάνω από τους μισούς σπουδαστές τους. Φαντασθείτε οικογενειάρχες ανθρώπους, απλήρωτους και ανασφάλιστους επί τόσους μήνες, βάλτε τον εαυτό σας στη θέση τους.

Έτσι συνέβη και φέτος, μόνο που έγινε ακόμη χειρότερο… Με μεγάλη καθυστέρηση και πάλι, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2019, κλήθηκαν οι καθηγητές να υπογράψουν τις συμβάσεις τους, 5 μήνες μετά την έναρξη εργασίας τους. Όταν υπέγραψαν, η διοίκηση τους είπε ότι θα αρχίσουν να πληρώνονται από 12 Μαρτίου και όταν ήλθε η ημερομηνία αυτή, τους είπαν ότι η πληρωμή τους θα γίνει 27 Μαρτίου. Και στις 27, τους κάλεσαν και τους ανακοίνωσαν ότι είχαν κάνει λάθος με τις συμβάσεις τους και αυτές που είχαν υπογράψει ήταν άκυρες! Τους έβαλαν να υπογράψουν νέες, λέγοντάς τους ότι θα πληρωθούν μάλλον τέλη Απριλίου. Δηλαδή και Χριστούγεννα και Πάσχα «άφραγκοι», με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής Αρχής του κ. Γιάννη Σταθόπουλου.

Διερωτόμουν, αν όλα αυτά οφείλονται μόνο σε ανικανότητα ή αδιαφορία της διοικήσεως του ΠΑΟΔΑΠ και της δημοτικής Αρχής γενικά. Λόγω της συμμετοχής μου στο Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ και παρακολουθώντας από κοντά (όσο μου το επιτρέπουν, είμαι χαρακτηρισμένος ως persona non grata), έχω αρχίσει να βεβαιώνομαι ότι οι άνθρωποι αυτοί μισούν ό,τι έχει σχέση με την παραγωγή πολιτισμού, έμψυχο ή άψυχο. ΔΕΝ εξηγείται αλλιώς…

Θυμάμαι τον κ. Σταθόπουλο ως αντιπολίτευση, με «ψιθύρους» να προσπαθεί να περάσει ότι ο κ. Ζορμπάς θα διέλυε τα Εργαστήρια Τέχνης. Πώς όμως τα έφερε η τύχη (και η επακολουθήσασα ατυχία – λαίλαπα)… Επί του κ. Ζορμπά έφθασαν στο ζενίθ τους και στα χέρια των κ.κ. Σταθόπουλου – Παπαμιχαήλ «ψυχορραγούν». Εάν (ο μη γένοιτο) επανεκλεγούν, θα τα αποτελειώσουν…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet