Συνέντευξη Τύπου για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Συνέντευξη Τύπου για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος

Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος διοργανώνει το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής και πραγματοποιεί συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να ενημερώσει για τον διαγωνισμό, την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, στις 12:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, όπως μας ενημερώνει η ακόλουθη ανακοίνωση.

Το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής σας προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να σας ενημερώσει για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος που διοργανώνει, με θέμα συναφές με την Αλληλεγγύη, την Τρίτη 21 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής (Λ.Μεσογείων 415-417).

Στη συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστούν οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό, οι οποίοι βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Δικτύου, καθώς και οι στόχοι της διοργάνωσης:

 1. Λογοτεχνική απόδοση του προβληματισμού γύρω από το ζήτημα της Αλληλεγγύης
 2. Έκδοση των 10 καλύτερων διηγημάτων σε βιβλίο από τις εκδόσεις «Ταξιδευτής» και διακίνηση του βιβλίου από ανέργους και άστεγους.

Παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας.

H Κριτική Επιτροπή

Θεοφανοπούλου Τζένη: Εκπρόσωπος του Δικτύου Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής
Κάσδαγλης Χριστόφορος: συγγραφέας / δημοσιογράφος
Niemands Rose: συγγραφέας
Νόλλας Δημήτρης: συγγραφέας
Παπαδόπουλος Κώστας: εκδόσεις «Ταξιδευτής»
Πατούλη Κρυσταλία: δημοσιογράφος, δημιουργός του σεμιναρίου «Αφήγηση Ζωής»
Στεφανέας Πέτρος: συγγραφέας

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το [email protected] ή με την κ. Θεοφανοπούλου στο τηλ. 6945 606832.

Σχετικά με τον Διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοικτός από τις 9 Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2015.

Όροι συμμετοχής:

 1. Το θέμα πρέπει να είναι συναφές με την Αλληλεγγύη, στην ελληνική γλώσσα.
 2. Το όριο των λέξεων ορίζεται στις 2.000.
 3. Δεν υπάρχουν περιορισμοί εθνικότητας ή τόπου διαμονής του διαγωνιζόμενου.
 4. Τα διηγήματα που θα αποσταλούν δεν πρέπει να έχουν βραβευτεί σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό, να έχουν εκδοθεί ή δημοσιευθεί σε βιβλίο ή άλλο Μέσο, έντυπο ή ηλεκτρονικό.
 5. Κατώτερο όριο ηλικίας για συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι η συμπλήρωση του 16ου έτους του διαγωνιζόμενου, την ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού.
 6. Τα διηγήματα πρέπει να υποβληθούν με ψευδώνυμο και σε 7 δακτυλογραφημένα αντίτυπα. Σε εσώκλειστο σφραγισμένο φάκελο αναγράφεται το πραγματικό όνομα, η διεύθυνση, το τηλέφωνο και το email του διαγωνιζόμενου. Οι φάκελοι αυτοί δεν θα ανοιχτούν, παρά μόνο σε περίπτωση διάκρισης του διαγωνιζόμενου, ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες παραμένουν άγνωστοι.
 7. Τα διηγήματα να στέλνονται με απλό ταχυδρομείο (όχι συστημένα) στη διεύθυνση: Τζένη Θεοφανοπούλου, Υακύνθου 12 Αγία Παρασκευή, 15343.

Τα έργα που δεν θα τηρούν τους παραπάνω όρους δεν θα κριθούν.

Βράβευση:

 1. Τα δέκα καλύτερα διηγήματα θα εκδοθούν σε βιβλίο από τις εκδόσεις «Ταξιδευτής», το οποίο θα διακινηθεί από ανέργους και άστεγους.
 2. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι τις 20 Απριλίου 2015, σε εκδήλωση που θα διοργανώσει το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής.
 3. Σε όλους τους διακριθέντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό έντυπο συμμετοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet