Συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τους Στ. Κονιτοπούλου και Π. Αγγελακόπουλο στην κεντρική πλατεία Αγ. Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τους Στ. Κονιτοπούλου και Π. Αγγελακόπουλο στην κεντρική πλατεία Αγ. Παρασκευής

Στο πλαίσιο του εορτασμού «1821-2021: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση», ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα, παρουσιάζει την Τετάρτη 21 Ιουλίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, μια συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τη Στέλλα Κονιτοπούλου και τίτλο «Κρυφά το λένε τα πουλιά…».

Μετά από ειδική ιστορική και λαογραφική έρευνα, το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει γνωστά και αγαπημένα δημοτικά τραγούδια, ιστορικά και κλέφτικα, από τον ανεξάντλητο μουσικοποιητικό πλούτο της στεριανής και νησιωτικής ελληνικής παράδοσής, τα οποία αναφέρονται σε πρόσωπα και γεγονότα της προεπαναστατικής περιόδου και κυρίως της Επανάστασης του 1821, επισημαίνει η διοίκηση.

Η Στέλλα Κονιτοπούλου και ο Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, δύο διακεκριμένοι ερμηνευτές του ελληνικού δημοτικού τραγουδιού και τέσσερεις δεξιοτέχνες των λαϊκών μουσικών οργάνων (κλαρίνο, βιολί, λαούτο, κρουστά) δίνουν ξεχωριστό χρώμα σε αυτή τη συναυλία ιστορικής μνήμης, μέσα από ένα μουσικό οδοιπορικό στην Πελοπόννησο, τη Ρούμελη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Ήπειρο, τη Μακεδονία κ.ά.

Τραγουδούν:

  • Στέλλα Κονιτοπούλου
  • Παναγιώτης Αγγελακόπουλος.

Παίζουν οι μουσικοί:

  • Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, κλαρίνο-φλογέρα.
  • Βασίλης Κλουβάτος, βιολί.
  • Δημήτρης Ράπτης, λαούτο-ταμπουρά.
  • Βασίλης Ι. Οικονόμου, τουμπελέκι-νταούλι-ντέφι.

Τα κείμενα αφηγείται η Αγγελική Παρτσινέβελου, την ερευνα υλικού-σύνθεση προγράμματος έχει αναλάβει ο Βασίλης Ι. Οικονόμου, ενώ ο συντονισμός-καλλιτεχνική επιμέλεια είναι της Στέλλας Κονιτοπούλου.

Ώρα έναρξης: 21:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet