Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Ο Πολιτισμός υπό διωγμό
Πολιτισμός

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Ο Πολιτισμός υπό διωγμό

Η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, με επιστολή του επικεφαλής της Βασίλη Ζορμπά, επανέρχεται στο αίτημά της για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του θέματος των πολιτιστικών δομών Εργαστήρια Τέχνης και Δημοτικό Ωδείο.

Ο τέως δήμαρχος κατηγορεί τον δήμαρχο, Γιάννη Σταθόπουλο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεράσιμο Βλάχο, για «ηγεμονική νοοτροπία» και «έλλειψη συναίσθησης των βαρύτατων ευθυνών τους», ενώ αφήνει αιχμές για τους λόγους που η δημοτική Αρχή αποφεύγει την εν λόγω συζήτηση.

Ακολουθεί η επιστολή της παράταξης:

Για άλλη μια φορά, ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεράσιμος Βλάχος, απέδειξαν την ηγεμονική νοοτροπία τους και την έλλειψη συναίσθησης των βαρύτατων ευθυνών τους.

Ενώ επανειλημμένως το Δ.Σ. των Σπουδαστών των Εργαστηρίων Τέχνης και η Ένωση Γονέων των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου έχουν ζητήσει να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στις πολιτιστικές αυτές δομές, αυτοί «κάνουν ότι δεν ακούν». Εμείς, ως δημοτική παράταξη, ζητήσαμε να τεθεί το θέμα στην σημερινή (25/11) συνεδρίαση (σ.σ.: η οποία αναβλήθηκε για την Τρίτη 29/11/2016), αλλά οι κ.κ. Γιάννης Σταθόπουλος και Γεράσιμος Βλάχος αρνήθηκαν ακόμη και να το συζητήσουν.

Είναι απορίας άξιο το πώς ενώ οι μαθητές και τα έσοδα των δομών αυτών μειώθηκαν κατά 60% και οι καθηγητές παραμένουν απλήρωτοι συνολικά οκτώ (8) μήνες, ο δήμαρχος δεν ανησυχεί. Ίσως ασχολείται με το επόμενο «πανηγύρι» που θα οργανώσει για να αυτοδιαφημίσει το ανύπαρκτο έργο του. Ίσως κάτι άλλο έχει κατά νου, το οποίο δεν θέλουμε να πιστέψουμε, αν και υπάρχουν κάποια δείγματα των προθέσεών του, που παρακολουθούμε στενά.

Κάνουμε έκκληση στον δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο να ασχοληθεί επιτέλους με τον πολιτισμό και τις δομές του στην πόλη, που καταρρέουν ταχύτατα. Εμείς, ως παράταξη, δεν θα τον αφήσουμε να καταστρέψει αυτά που όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι προστάτεψαν και ανέδειξαν. Καλούμε και την υπόλοιπη αντιπολίτευση, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών της πόλης μας και τους ενεργούς πολίτες, να ενώσουν τη φωνή τους απέναντι στην εγκληματική στάση της δημοτικής Αρχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet