Το έργο του Αλέκου Κοντόπουλου παρουσιάστηκε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
Πολιτισμός

Το έργο του Αλέκου Κοντόπουλου παρουσιάστηκε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Διάλεξη με θέμα «Αλέκος Κοντόπουλος: οι αναζητήσεις της τελευταίας φάσης της ζωγραφικής του. Αναφορές στο πολιτικοκοινωνικό περιβάλλον και την επίδρασή του στη διαμόρφωση του ζωγραφικού ιδιώματος της περιόδου 1969-74» παρουσιάστηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, Διεθνή Ημέρα Μουσείων, στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου.

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε από την ιστορικό Τέχνης και έφορο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας, Έφη Παπαευθυμίου.

Η κα Παπαευθυμίου αναφέρθηκε στην αντίθεση και αντίδραση του καλλιτέχνη προς το δικτατορικό καθεστώς και τις συνθήκες που επηρέασαν την τελευταία περίοδο της καλλιτεχνικής του δημιουργίας και φώτισε με εξαιρετική διαύγεια τις κρυφές πτυχές των έργων του Αλέκου Κοντόπουλου, ερμηνεύοντάς τα με βάση τις φιλοσοφικές αναζητήσεις του ζωγράφου διανοητή, βοηθώντας το κοινό να κατανοήσει τη λειτουργία της αφαίρεσης και της σύγχρονης τέχνης ως μέσου ελεύθερης σκέψης και έκφρασης.

Προηγήθηκαν κύκλοι ξεναγήσεων στην οικία – εργαστήριο του καλλιτέχνη από τον υπεύθυνο αρχαιολόγο – ιστορικό τέχνης του Μουσείου Αλέκου Κοντόπουλου Βασίλη Μπάρκα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet