Πώς το πλήρωμα περιπολικού του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής έσωσε τη ζωή ενός ανηλίκου
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Print Friendly, PDF & Email
Αγία Παρασκευή

Πώς το πλήρωμα περιπολικού του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής έσωσε τη ζωή ενός ανηλίκου

Το πλήρωμα περιπολικού του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής έσωσε κυριολεκτικώς τη ζωή ενός παιδιού που βρέθηκε σε άμεσο κίνδυνο την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021.

Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας κλήση από την υπηρεσία τους, βρέθηκαν στην οδό Ρεθύνου, όπου διαπίστωσαν ότι ένα παιδί είχε υποστεί σοβαρά επιληπτικό επεισόδιο και είχε χάσει τις αισθήσεις τους. Καθώς το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν είχε προσεγγίσει ακόμη το σημείο, το πλήρωμα του περιπολικού πήρε την πρωτοβουλία να μεταφέρει το ίδιο το παιδί και με τη βοήθεια στελεχών της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) άρχισαν να κατεβαίνουν τη Λ. Μεσογείων, για να συναντήσουν το ασθενοφόρο στο ύψος του Χολαργού, στο οποίο και παρέδωσαν το παιδί. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν, δίνοντας συγχαρητήρια στους αστυνομικούς του περιπολικού, οι οποίοι με την άμεση αντίδρασή τους απέτρεψαν από τα συμβεί μια τραγωδία.

Ακολουθεί η περιγραφή του συμβάντος από το μέλος της Μάχιμης Προοδευτικής Συσπείρωσης των Αστυνομικών Βορειανατολικής Αττικής (ΜΠΡΟΣΤΑ Β/Α), Πέτρο Βροτσάκο, όπως αυτή αναρτήθηκε στον ιστότοπο policenet.gr.

Την 28/03/21, εκτελώντας περιπολία, το όχημα του Α/Τ Αγ. Παρασκευής  έλαβε από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης περί ώρας 09:30 σήμα για άμεση μετάβαση στην οδό Ρεθύμνου στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής. Το πλήρωμα μετέβη άμεσα διαπιστώνοντας ότι ανήλικο είχε υποστεί σοβαρό επιληπτικό επεισόδιο, μην έχοντας της αισθήσεις του και με αναπνευστικό πρόβλημα. Λόγω του αναπνευστικού προβλήματος η ποσότητα οξυγόνου ήταν ελάχιστη  που μπορούσε να εισπνεύσει και άρχισε να μελανιάζει  και η κατάσταση να γίνεται κρίσιμη. 

Παρά ότι είχε ενημερωθεί να προσέλθει στο σημείο σταθμός του ΕΚΑΒ δεν είχε αφιχθεί, στην τραγική εικόνα, αλλά και προ επιδείνωσης της κατάστασης του ανηλίκου, οι συνάδελφοι, επιδεικνύοντας αίσθημα ευαισθησίας προς το ανήλικο, αποφάσισαν να αναλάβουν οι ίδιοι την μεταφορά του, φυσικά με τη συγκατάθεση της μητέρας του, παράλληλα ενημερώνοντας το ΚΑΔ. Κατά τη μεταφορά του ανηλίκου επί της Λ. Μεσογείων είχαν τη συνδρομή  της Ομάδας 201/1 ΔΙΑΣ, Αγ. Παρασκευής, στο ύψος του Χολαργού το ανήλικο το παρέλαβε σταθμός του ΕΚΑΒ, όπου από κοινού το όχημα και η ομάδα ΔΙΑΣ 201/1τέθηκαν προπομποί για τη διευκόλυνση του οχήματος του ΕΚΑΒ ώστε να έχει τη δυνατόν άμεση μετάβαση στο νοσοκομείο. 

Τη στιγμή που παραδόθηκε από τον σταθμό του ΕΚΑΒ στα επείγοντα του νοσοκομείου το παιδί είχε χάσει τις βασικές  ζωτικές λειτουργίες, όπου του έγινε ανάνηψη για την επαναφορά των ζωτικών λειτουργιών από τους ιατρούς. Όταν το ανήλικο επανάκτησε τις αισθήσεις του και διέφυγε από τον κίνδυνο, η προϊσταμένη βάρδιας ιατρός αναζήτησε το πλήρωμα του περιπολικού, που τους απέδωσε τα εύσημα και τους επισήμανε ότι αν δεν είχαν αναλάβει οι ίδιοι τη μεταφορά του ανηλίκου, ώστε να επισπευστεί ο χρόνος  άφιξης του στο νοσοκομείο ίσως το ανήλικο να είχε εκπνεύσει και να μην ήταν δυνατή η επαναφορά του. 

Η μητέρα, ιδιαίτερα συγκινημένη από το τραγικό περιστατικό του παιδιού της, ευχαρίστησε θερμά όλους τους αστυνομικούς για το  άμεσο και ανθρώπινο ενδιαφέρον που επιδείξανε, υπερβαίνοντας  τα προσωπικά τους όρια, άλλα και των οχημάτων που επιβαίνανε, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία για τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγ. Παρασκευής ότι, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, τιμώντας το λειτούργημα του Έλληνα Αστυνομικού, απέδειξαν για άλλη μια φορά το κοινωνικό έργο και την αγάπη τους προς τον  συμπολίτη τους και την υπέρμετρη ευαισθησία και αυταπάρνηση όταν αφορά παιδιά! 

Πιστεύω ότι η μητέρα  απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο ποιος είναι ο Έλληνας Αστυνομικός καθημερινά, συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν, αποτελούν παράδειγμα ευαισθησίας, ευσυνειδησίας και με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς το καθήκον, ώστε η υπηρεσία να γίνετε αποδέχτης εύσημων σχολίων από πολίτες.  

ΒΡΟΤΣΑΚΟΣ Πέτρος, μέλος Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α Β/Α

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet