Το πρόγραμμα «Play Unified – Learn Unified» των Special Olympics Hellas στα Βριλήσσια
Αθλητισμός

Το πρόγραμμα «Play Unified – Learn Unified» των Special Olympics Hellas στα Βριλήσσια

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του βιωματικού εκπαιδευτικού και αθλητικού προγράμματος «Play Unified Learn Unified» / «Παίζουμε Μαζί, Μαθαίνουμε μαζί» των Special Olympics πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, με τη συνεργασία και τη στήριξη του Δήμου Βριλησσίων βιωματική δράση στο Δημοτικό Γήπεδο Βριλησσίων.

Μαθητές από σχολεία του Δήμου μαζί με μαθητές από ειδικά σχολεία και με αθλητές των Special Olympics συμμετείχαν μαζί σε τέσσερα αθλήματα σε unified ομάδες, προωθώντας την κοινωνική ένταξη των ατόμων με διανοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού.

«Στηρίζουμε και ενισχύουμε κοινές βιωματικές δράσεις για άτομα με και χωρίς αναπηρία. Ζούμε Μαζί, Μαθαίνουμε να αγωνιζόμαστε Μαζί για τη ζωή» αναφέρει στη δήλωσή του ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης.

Στον χαιρετισμό της η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας, Εθελοντισμού και Ανθρώπινου Δυναμικού, Σοφία Χαντζάρα, τόνισε τη σπουδαιότητα ανάλογων δράσεων με κίνητρο τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, που ενδυναμώνει τους ανθρώπους με διανοητική αναπηρία μέσα από τη χαρά του αθλητισμού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος των Special Olympics, Διονύσιος Κοδέλλας, η διεθύντρια των Special Olympics, Άρτεμις Βασιλικοπούλου, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αγωγής Υγείας και πρόεδρος ΟΚΠΑ, Βούλα Αρσένη-Λάμπρου, ο αντιδήμαρχος Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Κωνσταντίνος Βαφειάδης, και ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Δημητρίου.

Στο αθλητικό βιωματικό πρόγραμμα συμμετείχαν το 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, τα Εκπαιδευτήρια «Καντά», το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Κρίκος Βριλησσίων, το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», το Ειδικό Δημοτικό Αμαρουσίου, το Ειδικό Δημοτικό Πεντέλης καθώς και αθλητές των Special Olympics Hellas. Υπεύθυνη συντονίστρια της δράσης ήταν η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής της δομής ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΡΙΚΟΣ, Ειρήνη Τρομπέτα.

Το πρόγραμμα των Special Olympics «Play Unified, Learn Unified – Παίζουμε Μαζί, Μαθαίνουμε Μαζί» υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet