Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας Δήμου Βριλησσίων
Επιχειρήσεις – Αγορά

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας Δήμου Βριλησσίων

Με οδηγό τα «success stories» δύο επιχειρηματικών ιδεών και την πορεία που ακολούθησαν οι εμπνευστές τους ως την υλοποίησή τους, παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας του Δήμου Βριλησσίων σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 στο πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης».

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κωνσταντίνος Βαφειάδης, ο οποίος τόνισε τη σημασία του συγκεκριμένου προγράμματος για τους νέους ανθρώπους που αναζητούν ευκαιρίες να υλοποιήσουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι «μέσα από το Πρόγραμμα, με την υποστήριξη του Δήμου, νέοι άνθρωποι με ανήσυχο πνεύμα μπορούν να κάνουν το δικό τους ξεκίνημα στο επιχειρείν, ακόμα και εν μέσω κρίσης».

Στη συνέχεια, ο κ. Ορέστης Τζανετής και ο κ. Ηρακλής Μπουραντάς, πετυχημένοι νέοι επιχειρηματίες, παρουσίασαν στους ενδιαφερόμενους τον τρόπο με τον οποίο οι δικές τους καινοτόμες ιδέες μετουσιώθηκαν τελικά σε πράξεις.

Ο κ. Τζανετής, εκ των ιδρυτών της εταιρείας Intale, σημείωσε ότι «ξεκινήσαμε με τα ελάχιστα μέσα και στη συνέχεια, με σκληρή δουλειά και όραμα, μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, δημιουργήσαμε την εταιρεία», η οποία έχει αναπτύξει το πρόγραμμα i-kiosk, που απευθύνεται σε περίπτερα και μίνι μάρκετ και οργανώνει όλο το κατάστημα εκμεταλλευόμενο το barcode των προϊόντων.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουραντάς, ιδρυτής της πλατφόρμας Novoville, που ειδικεύεται στον τομέα διαχείρισης προβλημάτων και έχει αναπτύξει μία εφαρμογή online αναφοράς προβλημάτων και διαχείρισής τους από δημοτικές υπηρεσίες, τόνισε ότι «με πάθος, όραμα και πολλή δουλειά καταφέραμε να αναπτυχθούμε σε ένα πολύ δύσκολο τομέα, όπως το δημόσιο».

Ακολούθησε ανοικτή συζήτηση των ομιλητών με το κοινό, το οποίο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δυνατότητες του Προγράμματος.

Το «παρών» από τη διοίκηση του Δήμου έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Πολίτης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet