Τη νεανική επιχειρηματικότητα στηρίζει ο Δήμος Βριλησσίων
Επιχειρήσεις – Αγορά

Τη νεανική επιχειρηματικότητα στηρίζει ο Δήμος Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων υλοποιεί Πρόγραμμα Υποστήριξης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας με στόχο τη διάδοση του «επιχειρείν», τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία προϋποθέσεων για προσέλκυση καινοτόμων ιδεών και νέων ομάδων.

Πρόγραμμα Υποστήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας στον Δήμο Βριλησσίων

Στο πλαίσιο του Προγράμματος καλούνται να συμμετάσχουν επιχειρηματικές ομάδες με καινοτόμες ιδέες στους τομείς: Αγροδιατροφή, Υγεία και Φάρμακα, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Ενέργεια, Περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη, Μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα, Υλικά – Κατασκευές, Πολιτισμός, Τουρισμός – Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες.

Όλες οι ομάδες που θα επιλεγούν και τελικώς θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα λάβουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, μία σειρά από προωθητικές δράσεις και εργαλεία, όπως θεματικά workshops και συμβουλευτική υποστήριξη σχετικά με την επιχειρηματική τους ιδέα, ενώ θα ακολουθηθεί μια διαγωνιστική διαδικασία, θα αξιολογηθούν και θα προκριθούν οι τρειςκαλύτερες προτάσεις που θα συνοδεύονται  από αντίστοιχα χρηματικά έπαθλα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από 30 Απριλίου έως 31 Μαΐου 2018.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τουλάχιστον ένα μέλος κάθε επιχειρηματικού σχήματος να ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία 18 – 40 ετών.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλλει μέχρι τρεις προτάσεις και το πολύ δύο ανά θεματική ενότητα. Μετά την ένταξη οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο σε ένα επιχειρηματικό σχήμα ανά θεματική ενότητα.

Με την ευκαιρία της έναρξης του προγράμματος Νεανικής Επιχειρηματικότητας, ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης δήλωσε: «Στηρίζουμε το επιχειρείν, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με ευκαιρίες απασχόλησης και δημιουργίας για τους νέους ανθρώπους, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση και την αυξημένη ανεργία των τελευταίων ετών. Και το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες να γίνουν πράξη!».

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κωνσταντίνος Βαφειάδης, τόνισε: «Καλούμε τους νέους ανθρώπους της πόλης μας, που έχουν καινοτόμες και δημιουργικές ιδέες, να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα και να αξιοποιήσουν αυτή τη σημαντική ευκαιρία να δουν το όραμά τους να γίνεται πραγματικότητα».

Η επίσημη παρουσίαση της Δράσης θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου 2018 στο πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» (Μπακογιάννη & Πλαταιών), όπου θα αναλυθεί το πλαίσιο και οι λεπτομέρειες του Προγράμματος.

Σύντομη περιγραφή προγράμματος

Το πρόγραμμα στήριξης νεανικής επιχειρηματικότητας θα υλοποιηθεί σε στάδια:

Με τη δημοσιοποίηση του προγράμματος και τη διεξαγωγή της 1ης Εκδήλωσης Διάχυσης στο κοινό, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής. Οι επιλέξιμοι συμμετέχοντες, κατά τις προϋποθέσεις του προγράμματος, θα παρακολουθήσουν δύο διήμερα Εργαστήρια Επιχειρηματικότητας (workshops), στα οποία, μεταξύ άλλων, θα βοηθηθούν στη διαμόρφωση της αίτησης – πρότασης συμμετοχής στον Διαγωνισμό.

Στο επόμενο στάδιο θα διεξαχθεί η πρώτη φάση του Διαγωνισμού, τα αποτελέσματα του οποίου θα προκύψουν από την αξιολόγηση της αρμόδιας επιτροπής και την ψηφοφορία του κοινού. Τα σχήματα που θα συγκεντρώσουν την απαιτούμενη βαθμολογία θα ενταχθούν στη Δομή Στήριξης – Θερμοκοιτίδα για χρονικό διάστημα έξι μηνών. Στο στάδιο αυτό, τα νεοφυή σχήματα θα λάβουν υπηρεσίες επιχειρηματικής στήριξης (συμβουλευτική, mentoring, σεμινάρια, κ.ά.) και δικτύωσης και θα προετοιμαστούν για την τελική φάση του διαγωνισμού όπου θα αναδειχθούν οι νικητές του προγράμματος.

Η αίτηση, καθώς και ο οδηγός του προγράμματος είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Βριλησσίων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για πληροφορίες στους αριθμούς τηλεφώνου 213 2050510 -511.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet