Άμεση αποζημίωση για την ταλαιπωρία κατοίκων και Δήμου Βριλησσίων εν μέσω «Μήδειας» ζητεί από τον ΔΕΔΔΗΕ ο Ξ. Μανιατογιάννης
Κοινωνία

Άμεση αποζημίωση για την ταλαιπωρία κατοίκων και Δήμου Βριλησσίων εν μέσω «Μήδειας» ζητεί από τον ΔΕΔΔΗΕ ο Ξ. Μανιατογιάννης

Την Τετάρτη 3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου Βριλησσίων, Ξένου Μανιατογιάννη και του διευθύνοντα συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιου Μάνου, παρουσία νομικών και τεχνικών συνεργατών τους, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη συζήτηση, ο κ. Μανιατογιάννης εξέθεσε, με συγκεκριμένα στοιχεία, τα σημαντικότατα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην ηλεκτροδότηση της πόλης, κατά την πρόσφατη κακοκαιρία «Μήδεια» και την πρωτοφανή υλική και ψυχική ταλαιπωρία που υπέστησαν πολλοί κάτοικοι κι επιχειρήσεις των Βριλησσίων, εξ αιτίας των πολύωρων ή σε ορισμένες περιπτώσεις και πολυήμερων διακοπών ρευματοδότησης. Υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση αποζημίωση των πληγέντων κατοίκων και του Δήμου εκ μέρους του ΔΕΔΔΗΕ και στην παροχή πλήρους και σαφούς ενημέρωσης από τον ΔΕΔΔΗΕ για τα ακριβή αίτια των διακοπών ηλεκτροδότησης στην πόλη.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος παρουσίασε τις θέσεις του Δήμου για προληπτική αποτροπή παρόμοιων φαινομένων, ζητώντας την εκπλήρωση της υποχρέωσης του ΔΕΔΔΗΕ για συντήρηση του δικτύου και την ενημέρωση του Δήμου για τα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ για την αποτροπή πρόκλησης εκτεταμένων βλαβών. Αναφερόμενος, στο ζήτημα των κλαδεμάτων, ανεξάρτητα από την κοινή διαπίστωση ότι δεν παρατηρήθηκαν στα Βριλήσσια πτώσεις στύλων ή κοπής καλωδίων από δέντρα στην «Μήδεια», ζήτησε από τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ την εκπόνηση κι εφαρμογή του επιβαλλόμενου, από τη νομοθεσία, προγράμματος προληπτικών κλαδεμάτων δέντρων που βρίσκονται σε εγγύτητα με το δίκτυο. Για την αποφυγή επανάληψης καθυστερήσεων και δυσλειτουργιών, εκ μέρους του ΔΕΔΔΗΕ, πρότεινε όπως η μελλοντική συνεργασία των υπηρεσιών του ΔΕΔΔΗΕ με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου να οργανωθεί σε νέα βάση μέχρι τη θέσπιση του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Τέλος, ο Δήμαρχος, ως οριστική λύση για την ασφάλεια και την ομαλή ροή της ηλεκτροδότησης στην πόλη, έθεσε το αίτημα της υπογειοποίησης του δικτύου μέσης τάσης και ζήτησε την άμεση προώθηση των απαραίτητων διαδικασιών υλοποίησή της.


Η συνάντηση, κατά την οποία διαπιστώθηκε από κοινού η ανάγκη για την ενίσχυση της επικοινωνίας και της έμπρακτης συνεργασίας μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και Δήμου, ολοκληρώθηκε με τον κ. Μανιατογιάννη να ευχαριστεί τον κ. Μάνο για τον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των εκπροσώπων των δύο πλευρών, δηλώνοντας παράλληλα ότι η πρόληψη και η υπευθυνότητα των δυο φορέων, οι οποίοι έχουν ξεκάθαρους ρόλους κι αρμοδιότητες από το νομοθετικό πλαίσιο, είναι η εγγύηση για την ασφάλεια των πολιτών και για την ομαλή λειτουργία της πόλης, αντί της εκ των υστέρων διαχείρισης δυσανάλογα διογκωμένων κρίσεων και επιπτώσεων τους, σε σχέση με τις πραγματικές διαστάσεις των φαινομένων που τις προκαλούν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet