Αντίσταση και Ανατροπή Βριλησσίων: «Επικίνδυνο φαινόμενο» είναι οι περικοπές χρηματοδότησης σε ΔΕΔΔΗΕ και Δήμους
Κοινωνία

Αντίσταση και Ανατροπή Βριλησσίων: «Επικίνδυνο φαινόμενο» είναι οι περικοπές χρηματοδότησης σε ΔΕΔΔΗΕ και Δήμους

«Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή της ηλεκτροδότησης και σε πολλές περιπτώσεις και της υδροδότησης με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι των Βριλησσίων, και άλλων Δήμων, να μείνουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση ακόμα και τώρα (περισσότερες από 30 ώρες)», όπως αναφέρει η Αντίσταση και Ανατροπή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Βριλησσίων.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης

Πολλές ήταν οι περιπτώσεις ευπαθών ομάδων που τέθηκαν σε κίνδυνο και χιλιάδες οι περιπτώσεις ανθρώπων που δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην τηλεργασία με κίνδυνο να χάσουν το μεροκάματό τους.

Η διακοπή συνέβη από πτώσεις δέντρων στα καλώδια της ΔΕΗ, αλλά η πραγματική αιτία της μη έγκαιρης επίλυσης του προβλήματος, δεν είναι άλλη, από την πολιτική των περικοπών στις υπηρεσίες των Δήμων, της υποστελέχωσης των συνεργείων τους, καθώς και των δομών της ενέργειας. Η υποστελέχωση της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ σε συνδυασμό με τα κυβερνητικά σχέδια για ιδιωτικοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος αφήνουν έκθετο τον κόσμο στις καταστροφές των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Άλλωστε, πρώτοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου ήδη από τις 12 Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι η υποστελέχωση των συνεργείων θα προκαλέσει σοβαρές καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των βλαβών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet