«Αντίσταση και Ανατροπή»: Νίκη της τοπικής κοινωνίας η απόσυρση της διάταξης του περιβαλλοντικού ν/σ για τη Ναυτική Βάση στα Βριλήσσια
Κοινωνία

«Αντίσταση και Ανατροπή»: Νίκη της τοπικής κοινωνίας η απόσυρση της διάταξης του περιβαλλοντικού ν/σ για τη Ναυτική Βάση στα Βριλήσσια

Για «μια πρώτη νίκη της τοπικής κοινωνίας» κάνει λόγο η Αντικαπιταλιστική Κίνηση Βριλησσίων «Αντίσταση και Ανατροπή» σχετικά με την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης για το πάρκο της Ναυτικής Βάσης, από το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Οι οργισμένες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας ανάγκασαν τον υπουργό να αποσύρει την συγκεκριμένη διάταξη ώστε να μην εξελιχθούν σε μαζικό τοπικό κίνημα αντίστασης που θα προκαλούσε μεγάλη φθορά, όχι μόνο στους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες αλλά και την ίδια την κυβέρνηση» αναφέρει η Κίνηση και προσθέτει:

«Το γεγονός ότι στην κυβέρνηση είναι το κόμμα της Ν.Δ. και στα υπουργεία είναι οι κολλητοί των Ντινόπουλο και Πισιμίση μπορεί να τους δίνει φαινομενικά την εικόνα των “νικητών” αλλά δείχνει περίτρανα τη νοοτροπία τους ότι η πολιτική ασκείται μέσα από το παζάρι των κομμάτων εξουσίας. Άλλωστε, αυτού του είδους η πολιτική τους κάνει να αλληλοτσακώνονται για το ποιος είναι ο πιο κολλητός του υπουργού. Ενός υπουργού που βάζει πλώρη να καταστρέψει κυριολεκτικά το φυσικό περιβάλλον όλης της Ελλάδας!

»Γι’ αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι δεν είναι ειλικρινής η στάση των δύο δεξιών παρατάξεων (“Βριλήσσια Δυνατά” – “Νέα Πνοή”), αφ’ ενός γιατί το πρόβλημα με τα απορριμματοφόρα στη Ναυτική Βάση δεν ξεκίνησε από τον Μανιατογιάννη και έχουν τις ίδιες ευθύνες όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι κι αφ’ ετέρου γιατί θα κριθούν όλοι μπροστά στους κατοίκους για το ποια θα είναι η πρότασή τους σχετικά με την τοποθεσία του αμαξοστάσιου για τα απορριμματοφόρα.

»Άρα, τίποτα δεν τελείωσε!

Ως “Αντίσταση και Ανατροπή” μας απασχολεί όχι μόνο το φυσικό περιβάλλον, αλλά και οι αναγκαίες υπηρεσίες της Καθαριότητας και οι συνθήκες των εργαζόμενων σε αυτές. Λόγω των μεθοδεύσεων από μεριάς δημοτικής αρχής δεν μας δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για να προετοιμάσουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, τις δικές μας προτάσεις για το θέμα. Νιώθουμε περήφανοι για τον ρόλο που παίξαμε κινηματικά ώστε η οργή των κατοίκων να επιβάλει την συγκεκριμένη απόσυρση και για τη συνολική καταγγελία του νομοσχεδίου!

»Συνεχίζουμε μένοντας ενεργοί και καλούμε τη δημοτική αρχή να δώσει χρόνο και έδαφος στην τοπική κοινωνία για μια πραγματική διαβούλευση. Ακούστε τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους, τις ιδέες και τις προτάσεις τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet