Βιωματικό εργαστήριο για την καταπολέμηση των παιδικών φόβων από τη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων στις 27/11
Κοινωνία

Βιωματικό εργαστήριο για την καταπολέμηση των παιδικών φόβων από τη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων στις 27/11

Συνεχίζει τις διαδικτυακές συναντήσεις η Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 έως 20:00, με το βιωματικό εργαστήριο «Μαθαίνοντας τα παιδιά να συνομιλούν με τους φόβους τους και να αναπτύσσουν δεξιότητες αυτοφροντίδας και ενσυναίσθησης μέσα από παραμύθια και ιστορίες», με συντονίστρια την εκπαιδευτικό-σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Eυαγγελία Σαριγιάννη.

Με αφορμή το προσεχές βιωματικό εργαστήριο η κ. Σαριγιάννη αναφέρει:

«Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες όπου όλα αλλάζουν σε πολύ γρήγορο ρυθμό, καλούμαστε ως γονείς να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε αυτά τα δύσκολα συναισθήματα -του φόβου και της ανασφάλειας- που υπάρχουν έντονα στη ζωή των παιδιών.

»Σε αυτό το σεμινάριο οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τρόπους διαχείρισης του φόβου των παιδιών.

»Με εργαλεία την αφήγηση των ιστοριών και το παραμύθι, θα γίνουν οι βοηθοί για το παιδί στην εξερεύνηση του δύσκολου συναισθήματος του φόβου.

»Το αποτέλεσμα της εξερεύνησης θα είναι η αναγνώριση, έκφραση και διαχείριση του φόβου από το ίδιο το παιδί, δίνοντας του την ελπίδα ότι υπάρχει διέξοδος, όπως ακριβώς συμβαίνει και στους ήρωες των παραμυθιών».

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες είναι:

  1. Τι είναι ο φόβος και ποιοι είναι οι χαρακτηριστικοί φόβοι των παιδιών στις διάφορες φάσεις ανάπτυξής τους.
  2. Πώς οι γονείς μπορούν να διαχειριστούν τον φόβο των παιδιών, έχοντας ως εργαλεία την αφήγηση ιστοριών και το παραμύθι.
  3. Η σπουδαιότητα του παραμυθιού και ο ρόλος του στον ψυχισμό των παιδιών.

Οδηγίες για τη συνάντηση από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom και την Παρασκευή, λίγες ώρες πριν, θα σταλεί στους συμμετέχοντες με email ο σύνδεσμος εισόδου, ενώ επειδή το εργαστήριο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα η πλατφόρμα θα κλειδώσει έξι και είκοσι και δεν θα δέχεται άλλες συμμετοχές.

Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα βιντεοσκοπήσουμε τη διάλεξη και δεν θα επιτρέπεται από τις ρυθμίσεις η βιντεοσκόπηση, ούτε από εσάς για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να συμμετάσχουν με ανοικτή τη κάμερα λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου και για διευκόλυνση της αλληλεπίδρασης μεταξύ μας. Αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να φαίνεται το ονοματεπώνυμό σας μπορείτε πριν μπείτε να κάνετε «rename» στα στοιχεία εισόδου σας στη πλατφόρμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον τηλ. αριθμό επικοινωνίας: 210 8045564 κ. Μ. Λουλέ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet