Βιωματικό εργαστήριο για τo πώς μεγαλώνουμε έξυπνα παιδιά από τη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων στις 22/1
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Βιωματικό εργαστήριο για τo πώς μεγαλώνουμε έξυπνα παιδιά από τη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων στις 22/1

Συνεχίζει τις διαδικτυακές συναντήσεις η Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, με το βιωματικό εργαστήριο «Πώς μεγαλώνουμε έξυπνα παιδιά, με όρους δομής και λειτουργίας εγκεφάλου» με ομιλήτρια την Ε. Βαλιάντζα-Αφτιά, δρ. Μηχανικό Περιβάλλοντος και Νηπιαγωγό.

Με αφορμή το προαναφερθέν βιωματικό εργαστήριο η Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων σημειώνει:

Αγαπητά μέλη της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων,

Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσαρμοστικότητά σας στις νέες τεχνολογίες και συνθήκες πραγματοποίησης των διαλέξεων της Σχολής Γονέων, που συνεχίζονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Σας προσκαλούμε λοιπόν, στην δεύτερη φετινή μας διάλεξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 22/1/2021, στις 6μ.μ.

Θέμα: «Πώς μεγαλώνουμε έξυπνα παιδιά, με όρους δομής και λειτουργίας εγκεφάλου».

Ομιλήτρια: Ε. Βαλιάντζα-Αφτιά, δρ. Μηχανικός Περιβάλλοντος και Νηπιαγωγός.

Θα αναφερθούν οι τρόποι με τους οποίους αναπτύσσεται η ευφυΐα στον εγκέφαλο των μικρών παιδιών, με όρους δομής και λειτουργίας του, πράγματα που αποτέλεσαν το ουσιώδες περιεχόμενο, τόσον της διδακτορικής διατριβής της ομιλήτριας, όσον και μιας μεταδιδακτορικής παιδαγωγικής έρευνας της, στο τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αρκεί να επαναπαυτούμε στην κληρονομικότητα, ή μήπως υπάρχουν σημαντικές παράμετροι μέσα και πέραν από αυτήν, που καθορίζουν την πορεία της ευφυίας μας; Το θέμα αυτό θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί μαζί σας.

Προκειμένου να υπάρχει επάρκεια χρόνου για συζήτηση, η διάλεξη έχει προγραμματισθεί σε δύο διαδοχικές, αλλά χρονικά συνεχόμενες «αίθουσες» του ΖΟΟΜ.

Για να παρακολουθήσετε τη διάλεξη, σας δίνουμε τις παρακάτω οδηγίες:

  • Κατεβάστε από το διαδίκτυο, δωρεάν, την εφαρμογή ΖΟΟΜ στον υπολογιστή σας.
  • Πέντε λεπτά πριν την έναρξη της διαλέξεως, ενεργοποιείστε μέσω του διαδικτύου την ιστοσελίδα που αρχίζει από http…. και η οποία σας δίνεται παρακάτω, για το Α’ Μέρος της διαλέξεως.
  • Θα σας ζητηθεί ένας κωδικός (pwd=PASSWORD). Αντιγράφετε και βάζετε τον κωδικό του Α’ Μέρους, που βλέπετε αμέσως κάτω από την ιστοσελίδα. Περιμένετε λίγο, μέχρι να σας κάνει αποδεκτούς στην «αίθουσα» ο ομιλητής, οπότε θα εμφανισθεί η οθόνη του ΖΟΟΜ. Πατάτε το κουμπί του μικροφώνου (κάτω αριστερά), ώστε να δείχνει απενεργοποιημένο (συνήθως βγαίνει επάνω του μια κόκκινη γραμμή για να δείξει την απενεργοποίηση), ώστε να μην ακούγονται οι διάφοροι ήχοι από τους χώρους παρακολούθησης κατά την παρουσίαση του ομιλητού. Μόνον όταν εσείς θέλετε να μιλήσετε, ενεργοποιείτε αυτό το κουμπί.

Παρόμοια είναι και η λειτουργία του κουμπιού της οθόνης, ακριβώς δίπλα από το κουμπί του μικροφώνου, αν θέλετε να φαίνεστε ή όχι.

Όταν θα τελειώσει ο χρόνος του Α’ Μέρους (40 λεπτά), η οθόνη θα σταματήσει να φαίνεται, διότι υπάρχει περιορισμός χρόνου από το ίδιο το ΖΟΟΜ, και θα πρέπει να επαναλάβετε την διαδικασία εισόδου, με την ιστοσελίδα και τον κωδικό του Β’ Μέρους, όπως φαίνονται παρακάτω.

Εναλλακτικώς, εφόσον έχετε το ΖΟΟΜ στον υπολογιστή σας, μπορείτε να το ανοίξετε στην σελίδα ΗΟΜΕ που φαίνεται μόλις ανοίξετε την πλατφόρμα, και να πατήσετε το κουμπί JOIN, οπότε θα σας ζητηθούν τα στοιχεία MEETING ID και στην συνέχεια PASSCODE, τα οποία επίσης σας δίνονται στις δύο προσκλήσεις αντιστοίχως παρακάτω:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet