Βράβευση μαθητών στα Βριλήσσια για τη συμμετοχή τους στη δράση «Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει»
Κοινωνία

Βράβευση μαθητών στα Βριλήσσια για τη συμμετοχή τους στη δράση «Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει»

Την Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των σχολείων του Δήμου Βριλησσίων, για τη συμμετοχή τους στη σχολική δράση «Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει», στο πλαίσιο των δράσεων της 7ης Εβδομάδας Περιβάλλοντος. Η σχολική δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Βριλησσίων, για 4η σχολική χρονιά, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας followgreen.gr/vrilissia.

Η βράβευση έλαβε χώρα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και στο Athener Schule, παρουσία του δημάρχου Βριλησσίων, Ξένου Μανιατογιάννη, του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας, Aλέξη Μαυραγάνη, της αντιδημάρχου Παιδείας, Σοφίας Χαντζάρα και της κ. Σαλώμης Διακρούση, υπεύθυνης επικοινωνίας του συστήματος ανακύκλωσης μπαταριών «ΑΦΗΣ».

Η διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων υπενθυμίζει πως στη δράση συμμετείχαν 14 σχολεία, όπου οι μαθητές με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν, σε τρία ρεύματα υλικών (χαρτί, μπαταρίες και συσκευές). Ανεξαρτήτως του μικρού διαστήματος, που ήταν εφικτή η ανακύκλωση εντός των σχολικών μονάδων, λόγω της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Επιπλέον, η δημοτική αρχή σημειώνει πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 40.000 πόντων επιβράβευσης.

Ο κ. Μανιατογιάννης, θέλοντας να τιμήσει τους μαθητές, για την προσπάθειά τους, παρέδωσε στους διευθυντές/εκπροσώπους των σχολείων που πρώτευσαν στη σχολική δράση, έπαινο συμμετοχής, χρηστικό δώρο, καθώς και ένα συμβολικό δώρο για το σχολείο τους. Επιπλέον, όλα τα σχολεία παρέλαβαν επαίνους συμμετοχής για την προσπάθειά τους. Στη συνέχεια, ο κ. Μανιατογιάννης, αναφερόμενος στην προσπάθεια των μαθητών να ενημερωθούν για θέματα ανακύκλωσης τόνισε, πως η φετινή συμμετοχή είχε μία επιπλέον σημασία για όλους εξαιτίας των νέων συνθηκών που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά κυρίως για τους μικρούς μαθητές.

Με τη σειρά του ο κ. Μαυραγάνης, συνεχάρη τους μαθητές για την αξιόλογη προσπάθεια που κατέβαλαν, παρά τα νέα δεδομένα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν. Επιπλέον, τόνισε πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση, για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον.

Από την πλευρά της η «ΑΦΗΣ» συνεχάρη όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τους φορείς που συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις ανακύκλωσης, και ειδικά για τη συμμετοχή τους στην ανακύκλωση των μπαταριών.

«Είναι πολύ θετική η ανταπόκριση των μαθητών απέναντι στην ανακύκλωση, καθώς αποτελούν τους αυριανούς υπεύθυνους πολίτες. Οι μπαταρίες ανήκουν στα επικίνδυνα απόβλητα και συνεπώς, η ανακύκλωσή τους επιφέρει πολλαπλά οφέλη, τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την υγεία μας. Ας γίνει η ανακύκλωση καθημερινότητά μας, για ένα βιώσιμο περιβάλλον», επισημαίνει η διοίκηση.

Ο Δήμος Βριλησσίων, θα συνεχίσει την πρωτοβουλία αυτήν και την ερχόμενη σχολική χρονιά, όπου θα ενισχύσει τις περιβαλλοντικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών., καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet