Βραβείο στο 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «MapCompetition» με θέμα την προσβασιμότητα
Κοινωνία

Βραβείο στο 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «MapCompetition» με θέμα την προσβασιμότητα

Την Δευτέρα 22/05/2023 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «MapCompetition». Το τμήμα Β2 του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων κατέλαβε την τρίτη θέση στον διαγωνισμό στην κατηγορία Γυμνασίων με την εργασία που υλοποίησε και η οποία είχε τίτλο «Χαρτογραφώντας την προσβασιμότητα. Μπορεί ο συμμαθητής μου με αμαξίδιο να έρθει στο σχολείο;».

Ο διαθεματικός αυτός διαγωνισμός αποσκοπούσε στην ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των μαθητών σε θέματα προσβασιμότητας ατόμων με κινητική αναπηρία, μέσα από τη χαρτογραφική απεικόνιση του χώρου.

Οι μαθητές, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, κλήθηκαν να περπατήσουν τη διαδρομή προς το σχολείο τους, να εντοπίσουν τα σημεία που είναι προσβάσιμα ή έχουν εμπόδια για άτομα που κινούνται με αμαξίδια και να καταγράψουν αυτά τα σημεία με τη βοήθεια ειδικής εφαρμογής χαρτογραφικής συλλογής δεδομένων για «έξυπνες» συσκευές (smartphones).

Στη συνέχεια αποτύπωσαν τα σημεία αυτά σε ψηφιακούς χάρτες και ανέδειξαν με εποπτικό τρόπο τα ευρήματά τους, συνθέτοντας τα αποτελέσματα σε μία ιστορία υπό μορφή γεωχωρικής αφήγησης (geospatialstorytelling).

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού

Η βραβευθείσα εργασία του Τμήματος Β2

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet