Βριλήσσια: Έναρξη λειτουργίας δερματολογικού ιατρείου με δωρεάν έλεγχο για το μελάνωμα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Βριλήσσια: Έναρξη λειτουργίας δερματολογικού ιατρείου με δωρεάν έλεγχο για το μελάνωμα

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας δερματολογικού ιατρείου με δωρεάν προληπτικό έλεγχο για το μελάνωμα.

  • Τι είναι το μελάνωμα; Το μελάνωμα είναι ο σοβαρότερος καρκίνος του δέρματος.
  • Πού εντοπίζεται; Εκτός του δέρματος μπορεί να εμφανισθεί και σε άλλες περιοχές του σώματος. Οι περιοχές του δέρματος που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στον ήλιο έχουν μεγαλύτερη συχνότητα ανάπτυξης μελανώματος λόγω της επίδρασης της υπεριώδους ακτινοβολίας.
  • Ποια η επίπτωσή του μελανώματος στη χώρα; Εκτιμάται ότι τα κρούσματα μελανώματος αυξάνονται 3-5% σε ετήσια βάση γεγονός που προκύπτει στο ότι ο αριθμός νέων διαγνώσεων έχει υπερ-τριπλασιαστεί την τελευταία 20ετια. Πρόληψη εμφάνισης του μελανώματος παραμένει η αποφυγή παρατεταμένης έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία. Η σωστή διατροφή, ο υγιεινός τρόπος ζωής και η σωστή ενημέρωση είναι αναμφισβήτητα ο ασφαλής τρόπος θωράκισης από τον καρκίνο του δέρματος. Στην περίπτωση του μελανώματος η έγκαιρη διάγνωση το καθιστά ιάσιμο.

Υπεύθυνη ιατρός είναι η δερματολόγος Ιωάννα Τριανταφυλλοπούλου. Τηλέφωνο για ραντεβού 210 8045564 (Γραμματεία Δημοτικών Ιατρείων Δήμου Βριλησσίων).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet