Βριλήσσια: Επανέρχεται το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής
Κοινωνία

Βριλήσσια: Επανέρχεται το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής

Το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής του Δήμου Βριλησσίων ξεκινά πάλι μετά από 2μιση χρόνια αναστολής λειτουργίας λόγω covid-19.

Θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο σε δύο τμήματα, από τις 09:30 έως τις 10:30 (6-8 ετών) και από τις 10:30 έως τις 11:30 (9-12 ετών).

Αυτήν τη φορά ζαχαροπλάστισσες και μαγείρισσες είναι ομάδα γιαγιάδων του ΚΑΠΗ που θα μάθουν τα παιδιά παραδοσιακά γλυκά και φαγητά μέσα από βιωματικό εργαστήριο, επιστρέφοντας στα αγνά ελληνικά γλυκά και φαγητά σε μία προσπάθεια διατήρησης της κληρονομιάς μας.

Η δημοτική αρχή αναφέρει σχετικά:

«Μέσα από αυτά τα εργαστήρια στοχεύουμε να καλλιεργήσουμε την παρατήρηση, την ευαισθησία, τη δημιουργικότητα, τη συμμετοχή των παιδιών.

Να γνωρίσουν τα υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι μάγειρες και ζαχαροπλάστες αλλά και οι γιαγιάδες και παππούδες τα παλαιά χρόνια που δεν είχαν τις σημερινές ευκολίες.

Να γνωρίσουμε σύγχρονα και παλιά επαγγέλματα και να αναπτύξουμε διάφορες ιδέες χρησιμοποιώντας υλικά.

Να καλλιεργήσουμε συγκεκριμένες δεξιότητες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγιεινή διατροφή μας χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη».

Κατά διαστήματα θα συμμετέχουνε και σεφ αρχιζαχαροπλάστες από την Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων Αρχιζαχαροπλαστών ώστε να συνδυάζεται και να συγκρίνονται οι μέθοδοι του τότε με το σήμερα.

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 210 6135611 εσωτ.1018.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet