Βριλήσσια: Με Εργαστήρι Κομποστοποίησης και εκπαίδευση πρόληψης πυρκαγιών «αυλαία» στην 6η Εβδομάδα Περιβάλλοντος
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Βριλήσσια: Με Εργαστήρι Κομποστοποίησης και εκπαίδευση πρόληψης πυρκαγιών «αυλαία» στην 6η Εβδομάδα Περιβάλλοντος

Με δύο περιβαλλοντικές δράσεις και με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού, του Φυσιολατρικού Συλλόγου «Βριλησσός» και του 4ου Συστήματος Προσκόπων ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1 Ιουλίου η 6η Εβδομάδα Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων στην Πλατεία Αντώνη Τρίτση.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν:

  • Εκπαιδευτικό Εργαστήρι Συνοικιακής Κομποστοποίησης από το δίκτυο «Rethink Βριλήσσια» στο νέο (4ο) κομποστοποιητή που τοποθετήθηκε στην Πλατεία Αντώνη Τρίτση, έξω από το σπιτάκι του φυσιολατρικού Συλλόγου «Βριλησσός» για χρήση από τα μέλη του και κατοίκους της γειτονιάς. Στο Εργαστήρι παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας του Συνοικιακού Κομποστοποιητή ώστε να γίνεται επί τόπου διαχείριση στα τροφικά υπολείμματα του νοικοκυριού, μετατρέποντάς τα σε λίπασμα για τις γλάστρες.
  • Εκπαίδευση σε θέματα πρόληψης και καταστολής δασικών πυρκαγιών από τον 12ο Πυροσβεστικό Σταθμό στα μέλη του «Βριλησσού» και των Προσκόπων, καθώς και στους εθελοντές και δημότες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Την εκπαίδευση πραγματοποίησε ο κ. Λιάκος από τον 12 Π.Σ., τον οποίο ο Δήμος «ευχαριστεί θερμά για τη διαχρονική συνεισφορά του σε θέματα ενημερώσεων και ανάπτυξης του εθελοντισμού των φορέων και δημοτών της πόλης».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μουσική περιβαλλοντική γιορτή, ενώ ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης σημείωνε ότι «παρά τις φετινές δυσχέρειες διεξαγωγής της Εβδομάδας Περιβάλλοντος, λόγω των αυστηρά εφαρμοζόμενων μέτρων εναντίον της διασποράς της πανδημίας, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε ένα γεμάτο και ουσιαστικό εναλλακτικό πρόγραμμα δράσεων προστασίας, ανάδειξης και βιώσιμης διαχείρισης του φυσικού μας περιβάλλοντος».

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών, Αλέξης Μαυραγάνης, ευχαρίστησε από την πλευρά του τα μέλη των περιβαλλοντικών συλλόγων και των εθελοντών δημοτών για τη συνδρομή τους στις σταθερές αλλά και τις νέες κάθε χρονιά δράσεις και ευχήθηκε «για μια ομαλή διεξαγωγή της επόμενης 7ης Εβδομάδας Περιβάλλοντος, μακριά από τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε φέτος στη διεξαγωγή της».

Στην εκδήλωση εκπαίδευσης σε πρακτικές πρόληψης και καταστολής δασικών πυρκαγιών παραβρέθηκαν από τη δημοτική αρχή οι αντιδήμαρχοι, Β. Αρσένη και Κ. Βαφειάδης, τη δημοτική παράταξη Νέα Πνοή ο κ. Ι. Πισιμίσης, ο κ. Ν. Σταματελόπουλος και η κ. Σ. Μαντινίδου και από την παράταξη Δράση για μια Άλλη Πόλη η κ. Μ. Παπαχριστοδούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet