Γέμισε… πράσινο το 4ο Νηπιαγωγείο Βριλησσίων
Κοινωνία

Γέμισε… πράσινο το 4ο Νηπιαγωγείο Βριλησσίων

Δράση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στο 4ο Νηπιαγωγείο Βριλησσίων από τον Δήμο Βριλησσίων σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4All, στο πλαίσιο προγράμματος για τις σχολικές μονάδες των Βριλησσίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν από το εξειδικευμένο προσωπικό της We4all για τα οφέλη της φύτευσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση τους για την αξία των δέντρων, ιδιαίτερα μέσα στις πόλεις. Μέσω του προγράμματος τα παιδιά αποκτούν με τρόπο βιωματικό μια ουσιαστική σύνδεσή με τη φύση και την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Ακολούθησαν συνολικά 100 φυτεύσεις σε παρτέρια στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Η We4all παραχώρησε δωρεάν 50 τεμάχια λεβάντα, 30 τεμάχια θυμάρι και 20 τεμάχια δενδρολίβανο. Η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βριλησσίων καθάρισε τα παρτέρια, άνοιξε τους λάκκους φύτευσης και τοποθέτησε αυτόματο πότισμα, καθώς και φυσικό λίπασμα. Η φύτευση έγινε από τους μαθητές του σχολείου με τη βοήθεια των εκπαιδευτριών της We4All, αλλά και του εξειδικευμένου προσωπικού της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βριλησσίων.

Στη δράση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Γιώργος Μαρίνης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Νέας Γενιάς Χρήστος Γούναρης και οι εκπαιδευτικοί του 4ου Νηπιαγωγείου Βριλησσίων.

Θα ακολουθήσουν περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις και δενδροφυτεύσεις σε όλα τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βριλησσίων.

Σημειώνεται ότι το είδος και ο αριθμός των φυτών που τοποθετούνται στους διαθέσιμους χώρους των σχολείων επιλέγονται με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις των σχολικών αύλειων χώρων σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βριλησσίων, η οποία και ενημερώνει την We4All για τις ανάγκες που υπάρχουν.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet