Δήμαρχος Βριλησσίων: Δεν το βάζουμε κάτω μέχρι να βγούμε όλες και όλοι ασφαλείς
Κοινωνία

Δήμαρχος Βριλησσίων: Δεν το βάζουμε κάτω μέχρι να βγούμε όλες και όλοι ασφαλείς

Για τις ενέργειες του Δήμου Βριλησσίων κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς» ενημερώνει ο δήμαρχος, Ξ. Μανιατογιάννης, ο οποίος μεταξύ άλλων καλεί τους πολίτες που κινούνται με τα οχήματά τους να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ο κ. Μανιατογιάννης αναφέρει σχετικά:

«Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες η κατάσταση στη χώρα, στην Αττική, καθώς και στην πόλη μας, παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Δεν το βάζουμε κάτω μέχρι να βγούμε όλες και όλοι ασφαλείς από αυτήν τη καιρική διακινδύνευση, έχοντας ως προτεραιότητα την διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

Από την έναρξη των ακραίων καιρικών φαινομένων επιχειρούμε αδιάλειπτα με άνω των 15 μηχανημάτων και οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας και των αρμόδιων υπηρεσιών και των εξωτερικών συνεργατών του Δήμου, με σκοπό την καλύτερη δυνατή διαχείριση των πρωτόγνωρων ακραίων χιονοκαταιγίδων και των δραματικών συνεπειών τους στη λειτουργία της πόλης.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν δύο φορτωτές JCB εκχιονισμού, δύο ειδικά μηχανήματα “μαχαίρια” εκχιονισμού, δύο μικροί φορτωτές τύπου “bob cat”, δύο οχήματα ρίψης αλατιού και πλειάδα δημοτικών και ιδιωτικών οχημάτων μεταφοράς του προσωπικού των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου και ύδρευσης, καθώς και για την κάλυψη κάθε άλλης κατεπείγουσας ανάγκης. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακατάπαυστα για τον καθαρισμό των δρόμων, για τις απαραίτητες ρίψεις αλατιού, για την απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων, για τις άμεσες παρεμβάσεις βοήθειας σε οχήματα χωρίς αλυσίδες, για τις αναγκαίες μετακινήσεις ευάλωτων ατόμων με προβλήματα υγείας και για κάθε άλλη αναγκαία κινητοποίηση κοινωνικής ευθύνης.

Υπενθυμίζω σε όλες και σε όλους την αυστηρή οδηγία και των κρατικών αρμόδιων αρχών να παραμείνουμε όλοι στα σπίτια μας ώστε να μείνουμε ασφαλείς, αποφεύγοντας οποιαδήποτε μετακίνηση που δεν είναι αναγκαία, είτε με αυτοκίνητο είτε ως πεζοί, μέχρι την υποχώρηση του χιονιά. Αυτό, ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα για περισσότερες αναγκαίες παρεμβάσεις από τα δημοτικά συνεργεία και από τις ομάδες έκτακτης ανάγκης των κρατικών και περιφερειακών φορέων διαχείρισης της κρίσης (ΔΕΔΔΗΕ, ΣΠΑΠ κ.λπ.).
 
Για οποιαδήποτε μετακίνηση έκτακτης ανάγκης, παρακαλώ χρησιμοποιήστε απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες χιονιού και ακολουθείστε τις σαφείς οδηγίες των αρμόδιων αρχών Πολιτικής Προστασίας και μη θέτετε την ασφάλεια και τη ζωή, τη δική σας και των άλλων, σε κίνδυνο. Όλες οι δυνάμεις του Δήμου Βριλησσίων βρίσκονται σε 24ωρη λειτουργία και επιχειρούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών των ακραίων καιρικών φαινομένων, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, με υπευθυνότητα και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο. Μάχομαι μαζί με τους συνεργάτες μου και ευελπιστώ ότι θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία χωρίς δραματικές συνέπειες για την πόλη μας και τους ανθρώπους της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet