Δήμος Βριλησσίων: Βασικοί κανόνες ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος Βριλησσίων: Βασικοί κανόνες ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων

Η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Βριλησσίων, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και τονίζει τους βασικούς κανόνες διαχείρισης των απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα υπενθυμίζει:

Στον καφέ κάδο εναποθέτουμε ΜΟΝΟ οργανικά υπολείμματα τροφών σε ΑΝΟΙΧΤΕΣ σακούλες.

ΟΧΙ κλαδέματα – ΟΧΙ μπάζα και σύμμεικτα απορρίμματα.

Όταν δεν οδηγούμε τα απορρίμματά μας διαχωρισμένα στους κατάλληλους κάδους, οφείλουμε να τα τοποθετούμε αποκλειστικά στον πράσινο κάδο, για να μην υποβαθμίζεται η προσπάθεια των συνδημοτών μας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η εναπόθεση μπάζων (απόβλητα εκσκαφών – κατασκευών) στις οδούς. Είναι υποχρέωση των νοικοκυριών να τα απομακρύνουν με δικά τους μέσα.

Σε κάθε περίπτωση, η οποιαδήποτε εξαγωγή κλαδεμάτων ή ογκωδών και άλλων κατηγοριών αποβλήτων στον δρόμο πρέπει να γίνεται σε σημεία εμφανή και εύκολα προσβάσιμα στο γερανοφόρο δημοτικό όχημα και κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης (τηλ. 210 6130917).

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, σύμφωνα με νέες οδηγίες του Συνδέσμου Απορριμμάτων της Αττικής (ΕΔΣΝΑ), η απόρριψη ακόμα και μικρών ποσοτήτων κλαδεμάτων στον καφέ κάδο.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τη χωριστή συλλογή των οργανικών απορριμμάτων στο www.fisikolipasma.gr.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet