Δήμος Βριλησσίων: Επενδύσεις με αδιάκοπη αξιοποίηση χρηματοδοτικών ενισχύσεων
Κοινωνία

Δήμος Βριλησσίων: Επενδύσεις με αδιάκοπη αξιοποίηση χρηματοδοτικών ενισχύσεων

Ο Δήμος Βριλησσίων και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας αξιοποιούν στο έπακρο τα ωφέλιμα εργαλεία ανάπτυξης εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων και εντάσσουν τον Δήμο σε επενδυτικά προγράμματα για ταχεία και αποτελεσματική υλοποίηση του σχεδιασμού του επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή Βριλησσίων.

Ενδεικτικά, όπως σημειώνει, έχουν εγκριθεί:

  • 16 συστήματα υπογειοποιημένων κάδων χωριστών ρευμάτων ανακύκλωσης, αξίας 600.000 ευρώ, με συγχρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο (έχει ξεκινήσει η εγκατάστασή τους στις πλατείες Αναλήψεως και Ελευθερίας).
  • Χρηματοδότηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΤΣΔΑ) από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ/ΕΣΠΑ για υλοποίηση 5 ολοκληρωμένων δράσεων έργων και προμηθειών εξοπλισμού ενίσχυσης της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης στην πηγή αξίας 852.000 ευρώ.
  • Χρηματοδότηση για δύο ευρωπαϊκά έργα LIFE, το «Πληρώνω όσο Πετάω» (PAYT) και της παραγωγής βιο-προϊόντων από οργανικά απορρίμματα (EBP), ύψους 300.000 και 170.000 ευρώ αντίστοιχα.
  • Χρηματοδότηση απόκτησης φορτηγού με αρπάγη (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ), αξίας 180.000 ευρώ.
  • Χρηματοδότηση Σχεδίου Φορτιστών Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) από το Πράσινο Ταμείο αξίας 40.000 ευρώ.

«Οραματιζόμαστε, προσδιορίζουμε τους στόχους και υλοποιούμε για το καλό της πόλης και των δημοτών» τονίζει η δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet