Δήμος Βριλησσίων: Σε βιώσιμες συνθήκες προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας οι εργαζόμενοι του Δήμου
Κοινωνία

Δήμος Βριλησσίων: Σε βιώσιμες συνθήκες προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας οι εργαζόμενοι του Δήμου

Σε βιώσιμες συνθήκες προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας απασχολούνται οι εργαζόμενοι του Δήμου Βριλησσίων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Δήμου επισημαίνει τα εξής:

Όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία και όσα επιπλέον συμφωνούνται με τα εκλεγμένα όργανα εκπροσώπησης των εργαζόμενων τηρούνται και συνεχώς ενισχύονται κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο. Χρόνο με τον χρόνο η κάλυψη σε ατομικά μέσα προστασίας και σε συγκεκριμένα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζόμενων επεκτείνεται σε όλες τις διοικητικές κατηγορίες εργαζόμενων, συμπεριλαμβανομένων πλέον και των εποχικών από τον ΟΑΕΔ για το διάστημα που κάθε φορά εργάζονται στον Δήμο Βριλησσίων.

Με οδηγό τα συμπεράσματα από τις τακτικές συναντήσεις συνεργασίας στους νέους και κατάλληλους για εργασία χώρους των υπηρεσιών εργασιών πεδίου Περιβάλλοντος-Καθαριότητας και Ύδρευσης-Τεχνικών Υπηρεσιών,  μεταξύ του δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη και των άμεσων συνεργατών του μελών της δημοτικής αρχής με τον πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας των Εργαζομένων (ΕΥΑΕ), τον ιατρό Εργασίας, την Τεχνικό Ασφαλείας και τους εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων, υλοποιείται ένας ολοκληρωμένος και αποδοτικός σχεδιασμός στήριξης του δημοτικού ανθρώπινου δυναμικού. Με αποκλειστικό στόχο τη μείωση της καθημερινής διακινδύνευσης όσων εκτίθενται σε εργασίες βαρέων και ανθυγιεινών και σε εν γένει εξωτερικές εργασίες, αλλά και κάθε εργαζόμενου.

Για μια ακόμη χρονιά έχει ήδη ολοκληρωθεί η διανομή των μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) στους εργαζόμενους και έχουν παραληφθεί οι αναγκαίες προμήθειες πλήρωσης των φαρμακείων των χώρων εργασίας (ΦΕΚ 2562/ 11/10/2013) και των αντιτετανικών εμβολίων, τα οποία ήδη ο γιατρός εργασίας χορηγεί με τακτικά ραντεβού στους εργαζόμενους, με τη συνδρομή του προσωπικού του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑΔηΒ).

Από τον ιατρό Εργασίας, Θ. Μίτζια, τηρείται πλήρης Ατομικός Ιατρικό Φάκελος για κάθε εργαζόμενο, διαδικασία που άρχισε από μηδενική βάση στην τρέχουσα δημοτική περίοδο. Επίσης, εκ μέρους του γιατρού εργασίας πραγματοποιείται τακτική επιθεώρηση των θέσεων εργασίας, επανεξέταση εργαζομένων όταν αυτό κρίνεται λόγω νέων συνθηκών και δεδομένων απαραίτητο, επικαιροποίηση των Ατομικών Ιατρικών Φακέλων, ενώ παρέχεται και κατάλληλο ενημερωτικό υλικό (φυλλάδια και γραπτές οδηγίες για θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία).

Στα αμέσως επόμενα βήματα προγραμματίζεται η διενέργεια εξετάσεων για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Βριλησσίων και η πραγματοποίηση εμβολιασμών κατά της Ηπατίτιδας Β.

Αξίζει σχετικά να σημειωθεί ακόμα ότι:

  •  τα οχήματα του στόλου των οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου έχουν περάσει με επιτυχία τους ελέγχους των Κέντρων Τεχνικών Ελέγχων Οχημάτων (ΚΤΕΟ) που υποβάλλονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μετά από μια πολυετή περίοδο δραματικής απουσίας σχετικών ελέγχων
  • Η τεχνικός Ασφαλείας, Αγγελική Παπαγεωργίου, μετά από συνεννόηση με τη δημοτική αρχή,  πρόσφατα ολοκλήρωσε την παρακολούθηση ειδικού σεμιναρίου για την περαιτέρω κατάρτιση της και την αξιόπιστη μεταφορά τεχνογνωσίας,  με θέμα «Εισαγωγή για την Ασφάλεια και Υγιεινή των εργαζομένων», στο πλαίσιο αξιοποίησης από τον Δήμου Βριλησσίων της συμμετοχής στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΛΑΕΚ.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξ. Μανιατογιάννης τόνισε ότι «αποτελεί πρώτιστο μέλημα του Δήμου Βριλησσίων και δικό του προσωπικά όλοι οι εργαζόμενοι να εργάζονται και να παράγουν στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, κάτι απαραίτητο για τους ίδιους και ταυτόχρονα ωφέλιμο για τον Δήμο και την τοπική κοινωνία των Βριλησσίων».

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Αλέξης Μαυραγάνης, σημείωσε ότι «είναι χρέος μας να διασφαλίζουμε βιώσιμες συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ατομικής υγείας για το δημοτικό ανθρώπινο δυναμικό».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet