Δράση: Πήραν κονδύλια από τον εξοπλισμό παιδικών χαρών για να χρηματοδοτήσουν διάκοσμο και δεξιώσεις στα Βριλήσσια!
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δράση: Πήραν κονδύλια από τον εξοπλισμό παιδικών χαρών για να χρηματοδοτήσουν διάκοσμο και δεξιώσεις στα Βριλήσσια!

Μία «ακατανόητη» απόφαση έλαβε η δημοτική αρχή Βριλησσίων, σύμφωνα με την Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη, στην κατεπείγουσα -διά περιφοράς- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Παρασκευή 08/10/2021), επί της 6ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Κίνηση, το προς συζήτηση θέμα αφορούσε αποκλειστικά την αύξηση εξόδων κατά 74.400 ευρώ για «Μίσθωση ειδών φωτεινού διακόσμου» και 2.500 ευρώ για «δαπάνες δεξιώσεων και εθνικών ή τοπικών εορτών», ποσά που ισοσκελίστηκαν με τη μείωση εξόδων κατά το αντίστοιχο ποσό (76.900 ευρώ) από τον κωδικό «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Βριλησσίων».

«Με άλλα λόγια, η δημοτική αρχή, στις 8 Οκτωβρίου, ανακάλυψε ότι δεν είχε προβλέψει στον προϋπολογισμό του 2021 την πραγματοποίηση δαπανών στολισμού για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και “για την προετοιμασία ενεργειών που απαιτούνται για την περίοδο των Χριστουγέννων”. Ακόμη χειρότερα, δεν προέβλεψε αυτές τις δαπάνες ούτε προ 20 ημερών, όταν στις 17 Σεπτεμβρίου 2021 εισηγήθηκε την 5η αναμόρφωση προϋπολογισμού!» σημειώνει η Δράση και προσθέτει:

«Προφανώς κατά τους διοικούντες οι εθνικές επέτειοι και τα Χριστούγεννα αποτελούν “έκτακτα” γεγονότα… Εκτός κι αν η προχειρότητα είναι συνέπεια της βεβαιότητας ότι, με τις διατάξεις περί κυβερνησιμότητας για τον προϋπολογισμό, ό,τι κι αν εισηγηθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο θα καταγραφεί ως ομόφωνα δεκτό!»

Δεν είναι όμως αυτό το μόνο ζήτημα, όπως αναφέρει η Κίνηση. «Ενοχλητικό», όπως σημειώνει, είναι και το κόστος των 74.400 ευρώ για τη «μίσθωση ειδών φωτεινού διακόσμου» (άλλα 2.500 ευρώ για «δαπάνες δεξιώσεων και εθνικών ή τοπικών εορτών»), «σε μια περίοδο που ανησυχούμε για την οικονομική ευμάρεια του Δήμου Βριλησσίων. Όταν, μάλιστα, αυτό περίπου το ποσό δαπανάται κάθε χρόνο για την ενοικίαση – τοποθέτηση και όχι για την προμήθεια των στολιδιών».

Η Δράση συμπληρώνει ότι «δεν μπορούμε επίσης να παραβλέψουμε το γεγονός ότι, για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός, τα χρήματα αυτά αποσπώνται από το κονδύλι “Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Βριλησσίων”! Αφαιρείται δηλαδή ένα σημαντικό ποσό από ένα έργο της πόλης, το οποίο παρεμπιπτόντως έχει ήδη ανεπίτρεπτα καθυστερήσει, σε βάρος της ποιότητάς του και της ασφάλειας των υπηρεσιών που θα παρέχονται στα παιδιά».

«Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να υπερψηφίζουμε εισηγήσεις που καθιστούν τον προϋπολογισμό διάτρητο» δηλώνει η Δράση και καταλήγει στην ανακοίνωσή της:

«Εάν πάλι κάποιοι που σε κάθε ευκαιρία, αντί διαλόγου επί των θεμάτων, αρέσκονται σε συκοφαντίες, αναλάβουν δράση, τους ενημερώνουμε για το αυτονόητο: Η αρνητική ψήφος στο συγκεκριμένο θέμα δεν σχετίζεται με έλλειψη πατριωτικών αισθημάτων. Αντιθέτως, θεωρούμε βαθιά πατριωτική πράξη την προστασία των οικονομικών αποθεμάτων του Δήμου από εξόφθαλμα επιπόλαιες αποφάσεις και πρακτικές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet