Δράση: 24 ακίνητα του Δήμου Βριλησσίων στο Υπερταμείο – «Σιγή ιχθύος» από διοίκηση και μείζονα μειοψηφία
Κοινωνία

Δράση: 24 ακίνητα του Δήμου Βριλησσίων στο Υπερταμείο – «Σιγή ιχθύος» από διοίκηση και μείζονα μειοψηφία

Τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφθηκε ότι στις 19 Ιουνίου 2018 μεταβιβάστηκαν 10.119 ακίνητα του Δημοσίου εμβαδού 511.357.451 τ.μ. στο Υπερταμείο των δανειστών, («Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.»). Όπως υποστηρίζει η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη, επικαλούμενη δημοσίευμα τοπικού ΜΜΕ, μεταξύ αυτών είναι και 24 ακίνητα του Δήμου Βριλησσίων (βρίσκονται κυρίως στο Δάσος Θεοκλήτου και στην περιοχή Κρασσά, ενώ συμπεριλαμβάνεται και το θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη», το πάρκο της πρώην Ναυτικής Βάσης και ο παιδότοπος της Αναλήψεως».

Όπως αναφέρει η Κίνηση, η διοίκηση οφείλει να ενημερώσει για την εξέλιξη το Δημοτικό Συμβούλιο – το οποίο όπως τονίζει έχει να συγκληθεί από τον Ιούλιο – για την ακριβή θέση των ακινήτων που δεσμεύτηκαν και για τις ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει. Κι αυτό καθώς το υπουργείο Οικονομικών εντέχνως δημοσιοποίησε μόνον τους αριθμούς ΚΑΕΚ (Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου) των ακινήτων και όχι την ακριβή θέση τους, την επιφάνειά τους, τη χρήση τους ή την επιφάνεια των κτισμάτων που βρίσκονται σε αυτά.

Με τη σειρά του, το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να αντιδράσει στην ενέργεια της κυβέρνησης που, για πολλοστή φορά, εκποιεί και υποθηκεύει τη σημερινή και μελλοντική περιουσία του Δημοσίου για 99 χρόνια, προσθέτει η Δράση για μια Άλλη Πόλη και προσθέτει:

«Αλλά υπάρχει και κάτι τελευταίο που μας αφορά… Η εξαγωγή συμπερασμάτων για όσα ουδέποτε συζητούν όσοι άσκησαν διοίκηση στην πόλη μας και πάντα για άλλα ερίζουν, συντονισμένοι στο διαλυτικό κλίμα που έχει πυροδοτήσει η πρώιμη προεκλογική περίοδος και το νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση».

Τα 24 ακίνητα των Βριλησσίων που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο των δανειστών είναι τα αναμενόμενα, τονίζει η Κίνηση, και αφορούν ακίνητα «που οι διοικήσεις αμέλησαν να κατοχυρώσουν στην ιδιοκτησία του Δήμου! Ένα προς ένα, η πρώην Ναυτική Βάση, το θέατρο, η περιοχή του Αγ. Θεόκλητου, η περιοχή Κρασσά, μέχρι και ο παιδότοπος της οδού Αναλήψεως, έχουν… ασαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, αν για παράδειγμα είχε ολοκληρωθεί η πολυδάπανη αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού των Βριλησσίων, που ξεκίνησε το 2004 και ακόμη εκκρεμεί! Ποιος αναρωτιέται γι’ αυτές τις καθυστερήσεις;».

Και η ανακοίνωση της Δράσης συνεχίζει ως εξής:

«Ποιος ήταν ένας από τους κύριους λόγους που, κατά δήλωσή του, ο Δήμος Βριλησσίων έκρινε το 2004 απαραίτητη την αναθεώρηση του ΓΠΣ; Ο καθορισμός χρήσεων στο σύνολο των διοικητικών ορίων του Δήμου (π.χ., Περιαστικό Δάσος Βριλησσίων, Κρασάς, Νταμάρι κ.λπ. – απόφαση 201/2004). Αλλά αυτός ο καθορισμός δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα τμήματα αυτών ακριβώς των περιοχών να μεταφέρονται σήμερα στο Υπερταμείο…

»Η σημερινή διοίκηση τα γνωρίζει αυτά. Αλλά αυτά δεν “πουλάνε”, δεν φέρνουν ψήφους και θέλουν και πολύ… τρέξιμο για να ευοδωθούν! Τελικά η ίδια ξεπέρασε και τους προκατόχους της σε καθυστερήσεις, σε “ανεπίσημες” συζητήσεις, αποτυγχάνοντας με τη σειρά της να ολοκληρώσει το ΓΠΣ (και το ΕΡΣ) στη διάρκεια της (μέχρι τώρα) θητείας της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet