Επέκταση δράσεων υποστήριξης της νεολαίας και της οικογένειας από τον Δήμο Βριλησσίων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Επέκταση δράσεων υποστήριξης της νεολαίας και της οικογένειας από τον Δήμο Βριλησσίων

Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής & Αγωγής Υγείας και ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, στο πλαίσιο της υποστήριξης της νεολαίας και της οικογένειας, επεκτείνει το πρόγραμμα «Βιωματικά Εργαστήρια» σε συνεργασία με το Hellenic Youth Participation (HYP).

Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των νέων, με βασικό εργαλείο τη διαφοροποιημένη μάθηση μέσω των βιωματικών εργαστηρίων, με θεματικές όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο εθελοντισμός, το περιβάλλον, η αλληλεγγύη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα, ο διαπολιτισμικός διάλογος – επικοινωνία, η ενσυναίσθηση, η συμμετοχικότητα, η ιδιότητα του πολίτη, οι δημοκρατικές αξίες.

Τα «Βιωματικά Εργαστήρια» υλοποιούνται από ομάδα εθελοντών του ευρωπαϊκού προγράμματος European Solidarity Corps (ESC), υπό τον συντονισμό υπευθύνου του HYP και διοργανώνονται ανταλλαγές εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νέους από το European Solidarity Corps (Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης) με δράσεις και στο εξωτερικό.

Η πρωτοβουλία αφορά εφήβους 13-18 ετών και νέους 18-30 ετών. Η διάρκεια των «Βιωματικών Εργαστηρίων» είναι 6 μήνες και, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Περίοδος Προγράμματος:

  • 1η περίοδος: Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2019
  • 2η περίοδος: Ιανουάριος – Μάρτιος 2020

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου 2019. Η συχνότητα των εργαστηρίων θα είναι δύο φορές τον μήνα, ημέρα Σάββατο και ώρα 12:00-14:00 και 14:30-16:30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων. Η διεξαγωγή των εργαστηρίων γίνεται στα Αγγλικά και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 11 Οκτωβρίου 2019 στα τηλ. 210 6135611 και 210 8105052 καθημερινά 08:00 – 16:00.

Βιωματικά Εργαστήρια για νέους, από τον Δήμο Βριλησσίων / αφίσα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet