Επεκτείνεται το δίκτυο καφέ κάδων βιοαποβλήτων στα Βριλήσσια
Κοινωνία

Επεκτείνεται το δίκτυο καφέ κάδων βιοαποβλήτων στα Βριλήσσια

Ξεκίνησε η προμήθεια από τον Δήμο Βριλησσίων 282 νέων καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων, τους οποίους παραχωρεί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο ο ΕΔΣΝΑ της Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για 94 καφέ κάδους των 770 λίτρων, 94 καφέ κάδους των 1.100 λίτρων και 94 καφέ κάδους των 240 λίτρων. Στόχοι η βελτίωση της υποδομής συλλογής και η ανάπτυξη μιας πιο αποτελεσματικής και βιώσιμης διαχείρισης των βιοαποβλήτων στην πόλης, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή. 

Ήδη, ο Δήμος Βριλησσίων έχει προμηθευτεί άλλους 600 νέους καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων. Πρόκειται για 300 κάδους των 240 λίτρων και άλλους 300 των 360 λίτρων. Το αμέσως προσεχές διάστημα το δίκτυο καφέ κάδων στα Βριλήσσια πυκνώνει και επεκτείνεται σημαντικά.

«Σήμερα στην πόλη ο αριθμός των καφέ κάδων δεν ξεπερνά τους 310. Από αυτούς παραπάνω από τους μισούς είναι δυσλειτουργικοί, καθώς η αποκομιδή και η πλύση τους από τα δύο υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα που παραχώρησε στον Δήμο η Περιφέρεια Αττικής ήταν μέχρι πρότινος ουσιαστικά αδύνατη. Πλέον, όχι μόνο θα αντικατασταθούν αυτοί οι ακατάλληλοι καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου, αλλά το δίκτυο θα επεκταθεί με περισσότερους καφέ κάδους σε πιο πολλά σημεία της πόλης» προσθέτει η ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου.  

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε: «Πυκνώνουμε το δίκτυο καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων στα Βριλήσσια. Μειώνουμε τα απορρίμματα που καταλήγουν στη χωματερή και το κόστος με το οποίο επιβαρύνεται ο Δήμος μας για την ταφή τους. Διακόσιοι ογδόντα δύο νέοι καφέ κάδοι που μας παραχώρησε η Περιφέρειας Αττικής μπαίνουν στην πόλη μας.  Μετά από χρόνια, αντικαθιστούμε άμεσα τους καφέ κάδους εκείνους που ήταν ακατάλληλοι και δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην αποκομιδή, με καφέ κάδους συμβατούς με τα δύο υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα που διαθέτουμε, και που μέχρι σήμερα ήταν παροπλισμένα. Απορριμματοφόρα τα οποία ταυτόχρονα με την περισυλλογή των βιοαποβλήτων απολυμαίνουν και καθαρίζουν τους καφέ κάδους. Αλλάζουμε τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων μας και θέλουμε όλους τους συμπολίτες μας συμμάχους σε αυτήν την προσπάθεια».

Η δημοτική επισημαίνει επίσης ότι το δίκτυο των καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων θα τυγχάνει συστηματικής πλύσης και απολύμανσης στο σύνολό του, διαρκώς και αμέσως μετά την αποκομιδή των υλικών. Αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς του Δήμου για την προαγωγή της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος.

«Με τη χρήση των νέας τεχνολογίας καφέ απορριμματοφόρων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, τα οποία είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα ρομποτικά μπεκ ψεκασμού νερού και απολυμαντικού υγρού υψηλής πίεσης, διασφαλίζουμε την αποτελεσματική και ολοκληρωμένη καθαριότητα κάθε καφέ κάδου, αμέσως μετά την ολοκληρώση της αποκομιδής του» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet