Επιστροφή στα θρανία και δίχρονη προσχολική εκπαίδευση τα θέματα συζήτησης μεταξύ Ξ. Μανιατογιάννη και Σ. Ζαχαράκη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Επιστροφή στα θρανία και δίχρονη προσχολική εκπαίδευση τα θέματα συζήτησης μεταξύ Ξ. Μανιατογιάννη και Σ. Ζαχαράκη

Σε κλίμα καλής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Βριλησσίων, Ξένου Μανιατογιάννη, με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, για θέματα παιδείας που αφορούν στον Δήμο.

Στη συνάντηση τέθηκαν, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της συνεχούς διασφάλισης της προστασίας των μαθητών κατά την περίοδο επιστροφής και παραμονής τους στα σχολεία, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων κατά της Covid-19, η δρομολόγηση εξεύρεσης λύσης για την απαιτούμενη υποδομή στο πλαίσιο εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, καθώς επίσης και το μείζον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θέμα της άμεσης μεταβίβασης της κυριότητας του συνόλου των σχολικών μονάδων στους Δήμους.

«Η εποικοδομητική συζήτηση ολοκληρώθηκε με την ανάληψη δέσμευσης για άμεσες ενέργειες από πλευράς του υπουργείου και για συνέχιση της άριστης συνεργασίας με τον Δήμο Βριλησσίων», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

«Η συνδρομή του υπουργείου Παιδείας στις αυξημένες ανάγκες των σχολείων του Δήμου Βριλησσίων, λόγω της κρίσης Covid-19 υπήρξε άμεση και αποτελεσματική» δήλωσε ο κ. Ξένος Μανιατογιάννης και πρόσθεσε ότι «ο γόνιμος διάλογος θα συνεχιστεί, ώστε να διασφαλίσουμε τις απαραίτητες συνθήκες για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, χωρίς διακρίσεις, για όλους τους μαθητές μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet